Escola Carme Guasch, oportunitat històrica

0
1849

Des de Ciutadans hem aconseguit que la Comissió d’Educació del Parlament hagi aprovat la nostra proposta per construir, finalment després de 13 anys, la nova escola Carme Guasch i així eliminar definitivament els barracons en els quals es troba actualment. Crec que aquesta és una bona notícia per a tota la comunitat educativa de Figueres, especialment per als més de 450 alumnes i les seves famílies que avui utilitzen aquestes instal·lacions.

L’alegria per aconseguir aquest històric acord tan beneficiós per a Figueres em deixa un sabor agredolç perquè no tots els grups han secundat unànimement els acords. Una situació que fa que s’encenguin totes les llums vermelles perquè ens fa suposar que la negativa d’ERC i del PDeCAT a votar favorablement significa que no estan compromesos amb l’execució dels acords perquè això sigui una realitat immediata.

Si bé tots els grups vam estar d’acord a incloure el projecte de l’escola Carme Guasch i Darné en el Pla d’infraestructures educatives, no va passar el mateix amb la resta de punts. ERC i el PDeCAT es van posar de perfil valent-se d’excuses de mal pagador i tractant de donar una puntada de peu cap endavant a l’hora d’aconseguir acords concrets, encara que de res els va servir la seva actitud obstruccionista perquè la proposta de Cs va comptar amb majoria de vots favorables. És normal: el Carme Guasch és un equipament urgent per a aquesta ciutat, per al benestar dels nostres fills i per al futur de la seva educació.

Així, ERC i el PDeCAT es van negar a donar suport a la proposta d’incloure una partida en el pressupost del 2019 per a la construcció de l’escola; es van negar a donar suport a la intensificació dels mecanismes de coordinació i cooperació entre la Generalitat i l’Ajuntament de Figueres per tenir redactat el projecte aquest 2019; es van negar a donar un suport asseguri la posada en funcionament del centre escolar per a l’inici del curs 2020-2021.

La seva actitud obstruccionista de res els va servir perquè totes les nostres propostes van sortir aprovades. Malgrat això, amb totes aquestes negatives a donar suport al projecte del Carme Guasch, pressentia que voldrien intentar obstaculitzar el projecte per altres vies, perquè només van trigar 24 hores a confirmar els pitjors presagis. La portaveu d’ERC a Figueres, lluny d’alegrar-se per l’acord, sortia a criticar-nos. Sorprenent! En comptes de pensar que era el moment de pressionar la Conselleria perquè complís l’acord aconseguit en la comissió, la seva actitud és la de posar batons a les rodes. L’explicació és senzilla: li molestava que la proposta vingui de Ciutadans, que l’autèntica política útil vingui del constitucionalisme.

Això no és sorprenent, és la realitat. Els partits separatistes només estan servint per bloquejar l’activitat del Parlament i també la dels ajuntaments. Volen que les administracions catalanes estiguin al servei de la causa independentista i això els fa perdre de vista l’autèntic objectiu de la política: servir els ciutadans i solucionar els seus problemes.

En les pròximes eleccions tenim l’oportunitat que Ciutadans governi a Espanya i també a Figueres. Amb una política constitucional, liberal i progressista de ciutadans lliures i iguals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li