Escola Carme Guasch, objectiu 2022

0
530

L’Ajuntament modifica el POUM per ubicar el nou edifici de l’escola al mateix lloc on és ara i sumar-hi una parcel·la


Tiren endavant els tràmits per a la construcció de la nova escola Carme Guasch. Amb l’horitzó del 2022 per poder iniciar les obres, el ple d’aquest dilluns va aprovar la modificació del Pla general d’ordenació urbana, que ha de permetre la construcció de l’edifici.

Els canvis comporten l’ordenació dels entorns de la nova escola, que s’instal·larà al mateix lloc on és ara, al Parc dels Olivars. A més, s’hi sumarà una parcel·la adjacent al vessant sud. La superfície total de la nova escola serà de 9.142 metres quadrats.

Actualment l’escola està en barracons i en un espai on no es podia edificar perquè estava declarat com a zona verda. Amb els canvis en el planejament s’haurà de compensar la requalificació dels terrenys. És per això que l’Ajuntament ha canviat els usos d’uns altres terrenys en el mateix barri per declarar-los com a zona verda.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, es felicitava la setmana passada pel canvi urbanístic: «És un pas molt important per posar fil a l’agulla a la construcció de la nova escola Carme Guasch. És hora que el centre tingui un espai digne i amb espai adient per a l’educació».

Pel que fa al cost de l’obra, Figueres estaria treballant amb Educació en un esborrany de conveni per desencallar l’obra. Es calcula que el pressupost per la construcció del nou centre rondaria els 5,8 milions d’euros. Aquest import l’assumiria, de moment, l’Ajuntament amb partides plurianuals. La Generalitat tornaria després el 90% de la inversió en anualitats successives. L’alcaldessa es mostrava esperançada de poder iniciar les obres el 2022. Durant el segon semestre del 2021 l’Ajuntament destinaria una reserva, ja pressupostada, de 325.000 euros per al projecte executiu.

La història de l’escola es va iniciar el 2006. Poc després, les intencions de l’aleshores alcalde Santi Vila eren portar el centre definitiu on hi ha l’antiga presó. Es va esperar que l’espai s’alliberés per la inauguració del centre penitenciari del Puig de les Basses. Després, els tràmits per la cessió de l’edifici per usos educatius van tardar, i els costos per construir en un immoble amb elements catalogats van anar sumant impediments. Tot plegat, amb la caixa de la Generalitat sense diners.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li