Es ven pis de protecció…

0
588

El boom immobiliari va fer pujar els preus dels habitatges fins a xifres estratosfèriques. La bombolla va fer créixer tant el desequilibri entre salaris i preus, que la compra d’un pis es va convertir en una quimera per a molts ciutadans. És per això que diversos ajuntaments van apostar per fomentar la construcció de pisos de protecció oficial i oferir als seus veïns la possibilitat d’adquirir un immoble a un preu més ajustat. Ara bé, la bona voluntat dels consistoris ha topat amb la realitat: els bancs i caixes han tancat l’aixeta del crèdit i molts dels veïns que figuraven com a possibles compradors s’han quedat sense feina. El resultat: desenes de pisos de protecció oficial a l’espera d’un inquilí.

L’escala és un dels municipis de la comarca on s’estan construint pisos de protecció oficial. Es tracta d’una primera promoció de 24 habitatges a la zona de la Closa del Llop, que arriba 25 anys després que es donessin les claus dels habitatges protegits del barri de Rosa Lau. Una efemèride carregada de simbolisme que l’Ajuntament confia que acabi sortint bé.
En un primer moment, el consistori va rebre un centenar de sol·licituds per només 24 pisos. “D’aquests se’n van acceptar una trentena, que són les que van anar a sorteig. De moment, només deu han prosperat. Encara estem en el procés d’entrevistes, en què expliquem en detall la compra del pis, però ja hem arribat als candidats que estaven a la reserva”, expliquen fonts municipals. “Encara és aviat per dir res, perquè no hem acabat aquest procés. Però és cert que ens ha sorprès que, després de totes les reunions que hem fet, ara hi hagi compradors que es tirin enrere perquè no poden fer front a l’import”, afirmen. És per això que l’Ajuntament no descarta buscar altres fórmules que no siguin la compra si, un cop construïts els pisos -es preveu que estiguin acabats a mitjans del 2012-, no s’han pogut vendre tots.

A Palau-saverdera hi ha dues promocions d’habitatge protegit. La primera, ubicada a la part alta del carrer Nou, consta de 26 pisos i 18 places d’aparcament, que es van posar a la venda al 1995 i es van ocupar tots de seguida. La segona, que en principi era de lloguer, es va construir fa un parell d’anys a la plaça Constitució, i ja hi va haver més dificultats. Són 25 pisos i una trentena de places de pàrquing (25 de les quals són per als pisos i la resta, de l’Ajuntament), la primera adjudicació dels quals es va fer al 2008.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li