Es ven palauet i castell

0
1025

L’empresa taxadora Tisa deixava clar en un informe, donat a conèixer fa uns mesos, que si bé era difícil començar noves promocions d’obra a la Costa Brava nord, els immobles de luxe situats tant a primera línia de mar com en zones de l’interior no estaven tan afectats per la crisi. Els clients estrangers els busquen. En concret, segons aquest estudi, si el 90% dels compradors d’aquest perfil d’habitatge és estranger, la majoria són francesos i belgues. D’un temps ençà els russos han quedat invisibles com a clients de les immobiliàries.
A primera línia de mar una de les zones que generen més interès, segons el portal Habitaclia.com, és Cadaqués, on els clients de poder adquisitiu molt alt busquen cases unifamiliars amb jardí i piscina des d’on puguin veure el mar. A l’interior, per contra, la recerca s’adreça més aviat a conjunts monumentals. Ara mateix, a l’Alt Empordà, n’hi ha dos en oferta que són ben singulars.
La primera és un palauet en un lloc no concretat. Es tracta d’una finca amb una casa senyorial de 1.600 metres quadrats, distribuïdes en tres plantes, amb una casa de servei annexa de 80 metres quadrats. Està equipada amb mobiliari original dels anys 30 del segle passat i envoltada d’un jardí de 2.500 metres quadrats i un bosc-jardí de 45.000 metres quadrats més. Disposa de quadres per a cavalls i aparcament. El preu de venda és de 2,1 milions d’euros.
La segona oferta immobiliària que es promociona, per a persones d’alt poder adquisitiu, és la de vendre petits nuclis abandonats. En concret, la immobiliària Aldeas Abandonades ofereix un castell del segle XIV adossat a una petita església i envoltat de quatre masies del segle XVII. La propietat aplega 15.000 metres quadrats, dels quals 2.800 estan construïts, i s’anuncia que està situat a tocar del riu Fluvià, en el terme municipal de Garrigàs. S’indica que el preu es pot negociar, però a ningú se li escapa que un conjunt així pot vendre’s per xifres que van d’un a sis milions d’euros.
Es tracta del castell d’Arenys d’Empordà, un edifici que actualment està annexat a l’església de Sant Sadurní. Amb el pas dels segles ha sofert nombroses modificacions a causa de les reformes tant de l’interior com de l’exterior. La primera citació documental que se’n té data de l’any 1306. L’oferta de la immobiliària destaca: “Paisatge rural, amagat, allunyat. Verge.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li