«És un sistema que ha vingut per quedar-se però el seu ús ha de ser més restringit»

0
1272

Segons les dades facilitades pels serveis territorials de Justícia de Girona, el partit judicial de Figueres està al capdavant pel que fa a nombre de sessions d’assistències per videoconferència, a la demarcació


Amb l’inici de l’estat d’alarma el Col·legi de l’Advocacia de Figueres – Alt Empordà, conjuntament amb el deganat dels Jutjats de Figueres i els cossos policials, va impulsar el sistema de videoconferències per prestar el servei d’assistència a persones detingudes i víctimes de violència de gènere.

Segons les dades facilitades pels serveis territorials de Justícia de Girona, el partit judicial de Figueres està al capdavant pel que fa a nombre de sessions d’assistències per videoconferència, a la demarcació. El Degà ICA Figueres-Alt Empordà, Joan Ramon Puig, en declaracions a HORA NOVA detalla que ha sigut una eina «que s’ha utilitzat per raons d’utilitat i seguretat» i en destaca «la gran implicació de la judicatura, LAJs, les forces policials i el Departament de Justícia». Afegeix però que aquest sistema «ha de ser més restringit», ja que s’ha de garantir la seguretat de les dades. «Tractem amb dades molt confidencials i, si hem de posar en una balança què ha de primar més, un cop finalitzat el risc sanitari, haurà de ser la seguretat i la confidencialitat de la comunicació entre els professionals i els seus clients, o la confidencialitat de dades que moltes vegades es donen en un judici i que són mereixedores d’especial protecció».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li