Es revisaran les factures de llum dels últims quinze anys

0
1344

L’objectiu es detectar si s’ha pagat electricitat de més pels equipaments i enllumenat públic de Figueres 


El regidor Òscar Vergés assumirà la revisió de les factures elèctriques dels equipaments i l’enllumenat públics de Figueres. Així ho demana la moció que des de Compromís d’Esquerres per Figueres es va presentar al ple de dijous, i que va ser consensuada i aprovada amb el vot positiu de tots els grups i regidors del consistori.

La moció alerta que les empreses subministradores d’electricitat poden haver estat cobrant imports presumptament il·legals a les factures. Aquesta situació s’origina l’any 2001, quan es va aprovar el Reial decret 1164/2001 de 26 d’octubre, que obligava a mesurar i facturar d’acord a la potència màxima subministrada per a cada període tarifari, punta, pla o vall del període de facturació. En no poder realitzar les mesures perquè no es van instal·lar els primers aparells de mesura fins l’any 2008, la facturació havia de correspondre al 85% de la potència contractada, com recull l’article 9 del reial decret. Les empreses però, poden haver estat cobrant el 100% de la potència contractada, fins i tot després de l’any 2008.

Vergés va demanar que es revisin les factures i en cas de trobar pagaments indeguts “els reclamarem a les empreses subministradores”. Va anunciar també que els imports de més “es destinaran a combatre la pobresa energètica i a impulsar mesures d’estalvi i eficiència”. Una moció semblant presentada per Olot en Comú es va aprovar a Olot fa setmanes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li