Es reprèn el projecte per convertir l’antiga presó en ‘pool’ de serveis administratius

0
352

El primer perímetre de les tanques de l’antiga presó es traurà i també es retirarà el mur de la plaça d’Ordis i el mural


L’inici de la pandèmia va frenar les gestions iniciades per convertir l’antiga presó de Figueres en un punt de serveis administratius de la Generalitat i l’Ajuntament. En el ple de la setmana passada, i en resposta a la pregunta de la regidora de Cs, Elisabet Guillén; l’alcaldessa, Agnès Lladó, i el regidor de Promoció Econòmica, Jesús Quiroga, es van referir a l’estat del projecte.

Cs va demanar per l’ús de l’antiga presó, ubicada al carrer Sant Pau, després que es descartés ubicar-hi l’escola Carme Guasch. Guillén també va preguntar si es retiraria la tanca del solar, una petició dels veïns que volen un espai obert. Pel que fa a les funcions de l’edifici, l’alcaldessa va confirmar que els tràmits amb Patrimoni de la Generalitat, propietari de l’immoble, s’han reprès. Fa uns dies representants del consistori van mantenir una conversa amb el secretari general de Patrimoni. Tot fa pensar que l’antiga presó es convertirà en un edifici de serveis de la Generalitat i l’Ajuntament, una mena de «finestreta única» a l’estil de l’edifici de la Generalitat de Girona o Tortosa. Ara per ara, els serveis territorials de Treball, Serveis Socials i Família estarien interessats i també, els d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural. De moment, l’edifici penitenciari està adscrit al departament d’Educació, ja que el destí inicial era el de l’escola Guasch. Ara que el centre educatiu ja té ubicació definitiva en tràmit, es treballa per als usos de la presó.

PERÍMETRE DE TANQUES. L’Ajuntament de Figueres també es planteja retirar la tanca perimetral del solar de la presó. D’aquesta manera es vol crear un entorn més obert i beneficiar els barris de la Presó i de la Creu de la Mà. Això ajudaria a dinamitzar la zona. L’eliminació de la tanca inclouria també la retirada del mur que hi ha a la plaça d’Ordis i que té el mural col·lectiu del Grup 69. L’obra s’hauria d’ubicar en un altre espai que estaria per decidir.

Ja fa anys que els veïns de la zona demanen poder fer ús de la part exterior de l’antiga presó de la ciutat. Actualment, només se’ls permet un petit espai de les oficines on l’associació veïnal organitza diferents activitats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li