Es reobre el debat sobre la ubicació del Carme Guasch amb la proposta de Felip

0
717

Amb la campanya electoral en marxa torna el debat sobre on ubicar l’escola Carme Guasch de Figueres, encara en instal·lacions provisionals, després de nou anys. L’alcaldessa i candidata per CiU a les municipals, Marta Felip, va fer pública la setmana passada la seva proposta. El projecte té com a base aprofitar l’equipament de la presó del carrer Sant Pau, que va quedar sense ús després de l’entrada en funcionament del centre penitenciari del Puig de les Basses. Es tractaria de reconvertir l’antiga presó en l’escola Carme Guasch i en un hotel d’entitats.

el projecte. L’alcaldable de CiU diu: “La proposta té el triple objectiu de recuperar el centre penitenciari per a usos ciutadans, millorar l’oferta educativa de la ciutat i dotar les entitats d’un espai propi per a les seves activitats.” La finca de l’antiga presó es planteja com un “equipament de ciutat” en el qual conviuran l’escola Carme Guasch, actualment en aules prefabricades, i l’equipament cívic concebut com a hotel d’entitats. El projecte parteix del condicionant de conservació dels edificis existents perquè estan catalogats històricament.
Pel que fa a l’escola Carme Guasch, el centre s’ha dissenyat com un equipament de nova planta format per dos edificis diferenciats, que s’ubicaran a cada banda de l’antiga presó. A la part sud, limitant amb la mitgera de les construccions existents, hi haurà un edifici de dues o tres plantes amb les aules de primària, mentre que a la banda nord, fent límit amb el carrer Albert Cotó, s’hi ubicaran les aules i els espais del cicle infantil, en un nou edifici de planta baixa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li