Es rebaixa la tensió amb l’antena

0
950

L’alcaldessa Agnès Lladó entona un ‘mea culpa’ per les explicacions que el govern va donar sobre la ubicació


El darrer ple de Figueres va viure un nou capítol sobre la polèmica antena de telefonia de l’Olivar Gran. Després d’acusar l’anterior govern del pla del 2015 i fer-lo responsable de la ubicació de l’antena, l’equip de govern (ERC, PSC, Canviem Figueres i Guanyem Figueres) va admetre que van incloure la zona de l’Olivar Gran per instal·lar l’antena l’any passat. Per tant, la ubicació es va afegir al pla del 2015 del govern de CiU, aprovat per unanimitat per ple. Tot i això l’actual govern assegura que farà «el possible» per allunyar la instal·lació a uns 100  metres, un compromís que s’ha adqui­rit amb els veïns. A preguntes de Junts per Figueres, l’alcaldessa Agnès Lladó, va entonar un mea culpa i va dir que es va equivocar a l’hora d’explicar el cas, culpant l’anterior equip de govern. En aquest sentit, va dir que els emplaçaments que preveia el pla del 2015 no servien per cobrir les demandes de les companyies. En concret, el de la zona industrial sud: «Cap operadora l’ha demanat mai perquè no entra al seu radi de cobertura». Això, sumat a la necessitat de buscar una ubicació a l’antena, que es va evitar situar a tocar d’edificis del Rally Sud, va propiciar que es «busqués una alternativa». Lladó va insistir que la Llei de telecomunicacions va buidar de competències les administracions locals i va negar haver mentit. L’alcaldessa va assegurar: «El que s’ha fet en relació amb aquesta antena ha estat públic i amb exposició pú­blica».

El portaveu de Junts per Figueres, Jordi Masquef, va criticar que intentessin espolsar-se les culpes i acusessin l’anterior govern. També els va demanar que facin les gestions que calguin per intentar revocar l’acord i evitar que s’acabi d’instal·lar l’antena. Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel, ho va atribuir a una mala «transcripció i interpretació» de les seves paraules i va admetre que van decidir «conjuntament amb la companyia aquesta ubicació, perquè era el millor emplaçament».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li