Es presenta l’Associació Albert Sidrach per lluitar contra el càncer infantil

0
1960

La institució vol convertir-se en un referent de l’Alt Empordà per aconseguir fons per finançar la investigació


El figuerenc Albert Sidrach tenia només 17 anys quan va contraure el sarcoma d’Ewing. Un tipus de càncer infantil que pot aparèixer entre la franja dels 5 i els 30 anys d’edat. Aquesta variant de la malaltia es desenvolupa en el teixit ossi i els teixits tous, com ara la pelvis, el tòrax, la tíbia o les vèrtebres. Tretze mesos després del diagnòstic, el monstre del càncer se’l va emportar.

En homenatge a la seva lluita s’ha creat l’Associació Albert Sidrach, fundada pels seus familiars i amics, amb l’objectiu d’obtenir fons i poder avançar amb la investigació d’aquesta malaltia. El passat dijous 27, a La Cate de Figueres, l’associació es va presentar al públic en un acte de portes obertes. Un esdeveniment conduït per Elisabet Carnicé, amb intervencions d’amics de l’Albert i membres de l’associació, i que va comptar amb un parlament a càrrec de l’especialista de l’Hospital Sant Joan de Déu, d’Elisabet Figuerola. Les actuacions musicals van posar el punt final a la presentació, a la qual van assistir més d’un centenar de persones.

Durant aquesta presentació, l’associació ha deixat clar el seu objectiu principal: recaptar el màxim de fons econòmics. Tot el que es recapti es destinarà íntegrament a la investigació del sarcoma d’Ewing a l’Hospital Sant Joan de Déu, un dels hospitals de referència a escala mundial especialitzat en el tractament del càncer infantil. Per fer-ho, s’han proposat convertir-se en una entitat referent a la zona de l’Empordà oferint esdeveniments de forma regular. D’aquesta manera, pretenen aconseguir involucrar la societat en la seva lluita, i poder garantir una aportació de fons de manera periòdica, per continuar subvencionant i avançant amb la lluita contra aquesta malaltia que és, avui en dia, imparable.

Aquest esdeveniment davant del públic no només ha servit per explicar la història de l’Albert, sinó que, a més, ha posat sobre la taula una variant del càncer catalogada com a malaltia minoritària. El sarcoma d’Ewing apareix únicament en un cas per cada milió d’habitants, per això no gaudeix de la mateixa prioritat que si tenen diagnòstics amb una afectació més elevada. Aquest fet ha deixat les investigacions de banda, i els mètodes de tractament actuals són els mateixos que fa 20 anys. Per això, iniciatives com la de l’Associació Albert Sidrach són del tot imprescindibles, ja que funcionen com el motor que permet avançar i implementar nous mètodes de tractament per a totes aquelles malalties que semblen oblidades.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li