Es posa en marxa un pla per empoderar dones migrants

0
1589

Una dotzena de professionals ja han acompanyat un grup de persones que seran referents comunitàries


 

Amb l’objectiu de reforçar la inclusió i la cohesió social s’ha posat en marxa aquest any el programa de Dones Referents Comunitàries. Aquesta iniciativa està promoguda per l’equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i, per ara, més de 12 professionals de l’àmbit de la intervenció social i la salut han fet sessions de formació amb un grup de 14 dones d’origen migrant.

La primera fase del programa se centra en una formació de 200 hores per a les dones referents comunitàries. En les primeres sis setmanes de formació, els professionals han presentat i treballat qüestions com els processos migratoris i la construcció de la diversitat cultural, mediació intercultural, serveis socials bàsics, Servei d’Atenció i Informació a les Dones, acompanyament a la infància i els joves, acompanyament a la gent gran, serveis d’habitatge i el sistema català de salut. Amb aquest programa es vol fer una intervenció innovadora, flexible i propera orientada a reforçar l’empoderament d’un grup de dones d’origen migrant, amb l’objectiu de facilitar els processos d’intervenció comunitària amb diversos agents de la comarca per reforçar la inclusió i la cohesió . L’acció està finançada per la Convocatòria Interculturalitat i Acció Social 2018 de la Fundació Bancària La Caixa i té una durada d’un any.

El programa vol donar eines per millorar les competències i les habilitats de les dones, el seu benestar emocional i la xarxa de relació social, així com crear impacte en els diferents àmbits de les participants.

Després de la fase de formació, es faran accions de dinamització i, finalment, les dones referents comunitàries impartiran sessions de formació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li