Es posa en marxa l’edició 2018 d’Okup’Alt, que formarà 35 joves de la comarca

0
1492

El curs es portarà a terme fins al 20 d’abril i es realitzaran tasques relacionades amb els oficis de forestal i jardiner, manteniment i pintura i perruqueria


 

La setmana passada va començar la vuitena edició del projecte Okup’Alt. Es tracta d’una iniciativa que es coordina des de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i que consisteix a donar formació gratuïta en diversos oficis a joves d’entre 16 i 24 anys. En aquesta edició, 35 joves es beneficiaran del programa, que compta amb tres àmbits: forestal i jardiner, manteniment i pintura, i perruqueria. Els participants s’han seleccionat d’un total de 100 inscrits.

El curs es portarà a terme fins al 20 d’abril i es realitzaran tasques relacionades amb els oficis de forestal i jardiner (treballs forestals i de jardineria en diferents espais públics), manteniment i pintura (pintura, lampisteria i altres pràctiques amb l’objectiu d’arranjar equipaments municipals i comarcals) i perruqueria (pràctica i treball de diferents tècniques de perruqueria, d’estètica i d’imatge).

Els participants s’hauran de comprometre a complir les condicions que proposa el projecte i a canvi rebran formació gratuïta amb el corresponent certificat acreditatiu. A través de l’Okup’Alt es treballaran tècniques per estar preparat a l’hora de trobar feina (elaboració de currículums, cartes de presentació i preparació d’entrevistes, entre altres). També es faran visites i entrevistes a empreses col·laboradores.

El programa té el suport de tots els tècnics de joventut de la comarca que faran el seguiment als joves. També hi haurà l’assessorament de professionals de diferents sectors econòmics, juntament amb responsables de la formació i d’oferir pràctiques en aquests oficis.

Els joves podran fer pràctiques a 27 ajuntaments i a la seu del Consell Comarcal. Serà en tasques de manteniment i forestals. En el cas de perruqueria, les actuacions es faran a l’acadèmia Pivot Point, a diferents centres cívics i a espais de joves de la comarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li