Es fa un pas més per a la construcció de la comissaria dels Mossos a la Jonquera

0
1393

La nova comissaria dels Mossos tindrà també dotació de trànsit i es calcula que -si tot va com estava previst- les obres començaran l’any que ve


 

La seu definitiva dels Mossos a la Jonquera es podria començar a construir el 2018. De moment es compliria aquest calendari _ja proposat el mes de juny passat_ després que la setmana passada el conseller d’Interior, Joaquim Forn, i l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, van signar el conveni per a la construcció de la comissaria de districte de la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra al municipi.

El document signat estableix que l’Ajuntament cedirà els terrenys per a la construcció de les noves dependències a la mateixa zona on hi ha el Parc de Bombers, i Interior té de termini un any per demanar la llicència d’obres. Un cop atorgada la llicència, els treballs hauran d’iniciar-se en el termini màxim de dos anys. Amb la construcció d’aquest equipament, la Jonquera disposarà d’una comissaria fixa i definitiva al municipi ja que ara només disposa de l’Oficina d’Atenció Ciutadana que es va posar en funcionament el juliol de l’any 2012.

La nova comissaria dels Mossos tindrà també dotació de trànsit i es calcula que -si tot va com estava previst- les obres començaran l’any que ve.

Ja fa temps que l’Ajuntament de la Jonquera va establir la cessió dels terrenys perquè s’hi ubiquessin les instal·lacions definitives de la policia catalana. Es considera que l’espai és accessible, visible i cèntric. Tot i això, caldrà fer una reordenació del sector, que es coneix amb el nom de PMU-2 La Campa. En aquest espai hi ha també el magatzem municipal i tot plegat fa que la zona no tingui una imatge estètica gaire bona. Fa temps que es demana una millora en aquest aspecte ja que es tracta d’una de les entrades principals del municipi. Es creu, però, que la instal·lació de la comissaria dels Mossos podria contribuir a canviar l’aspecte de la zona. D’altra banda, en algun ple municipal s’ha plantejat el trasllat del magatzem a un altre espai.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li