Es crea un nou grup de suport per a familiars cuidadors

0
1110

Els grups són un espai de trobada periòdic per a familiars cuidadors que té com a principal objectiu millorar la qualitat de vida de les persones dependents i els seus familiars


 

L’àrea de Benestar del Consell Comarcal ha impulsatun nou grup de suport per a persones cuidadores. La iniciativa va començar la setmana passada al municipi de l’Escala i estarà activa fins el dia 25 de juny. El mes de març passat van finalitzar les sessions dels grups de suport de La Jonquera i Vilafant, que van comptar amb una participació de 7 i 12 persones respectivament.

Les tasques quotidianes de cura d’una persona amb dependència comporten esgotament físic i emocional. Per tal d’incidir en la qualitat de vida de les persones afectades de dependència i els seus familiars, l’àrea de Benestar del Consell Comarcal dinamitza una xarxa de grups de suport a persones cuidadores.

Els grups de suports a familiars cuidadors són un espai de trobada periòdic per a familiars cuidadors que té com a principal objectiu millorar la qualitat de vida de les persones dependents i els seus familiars. Aquests esdevén espais de relació, formació i intercanvi d’experiències entre persones amb situacions i necessitats similars.

L’any 2016 l’equip de promoció de l’autonomia i atenció a la dependència de l’àrea de Benestar va organitzar i dinamitzar vuit grups de suport, que van comptar amb 79 participants. El 90% van ser són dones, un fet que mostra una elevada feminització de les tasques de cura de familiars a la comarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li