Es busca alcaldable

0
801

Quan falten tres mesos i mig per les eleccions municipals, els partits polítics treballen intensament per definir els seus caps de llista. En línies generals, sembla que a l’Alt Empordà la tendència hi serà força continuista, tot i que de moment només hi ha una vintena d’alcaldables ratificats. Això no obstant, HORA NOVA ha pogut saber que almenys 32 dels alcaldes actuals tenen la intenció de tornar-se a presentar. De moment, només sis han confirmat que no optaran a la reelecció (entre els quals n’hi ha de tan històrics com el de Capmany, Jesús Figa, o el de Vilajuïga, Pere Trias).
El president de CDC a l’Alt Empordà, Ferran Roquer, explica: “Les llistes de CiU seran força continuistes, per bé que tres dels grans municipis tindran candidats nous: Figueres, Roses i l’Escala.” De fet, els casos de Figueres i Roses, juntament amb el de Fortià, són força singulars, perquè els alcaldes seran alcaldables per primer cop, ja que van accedir al càrrec a mig mandat. I de fet, el cas de Roses és encara més peculiar, perquè tot i que CDC asseguri que la candidata serà Mindan, ahir mateix el secretari general d’Unió Democràtica, Ramon Espadaler, el va posar com a exemple de municipi on encara no se sap si el cap de llista serà convergent o unionista.
En el cas d’ERC, fonts del partit han confirmat que de moment només hi ha dos alcaldes que segur que pleguen (els d’Agullana i Vilajuïga), tot i que només s’han ratificat oficialment cinc aspirants: els ja regidors Salvi Güell (Castelló d’Empúries), Xavier Ballesta (l’Escala) i Guillem Cusí (Llançà), i els nous candidats Albert Testart (Figueres) i Joan Plana (Roses).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li