Èric Ibáñez: ‘Volem que la gent pugui conèixer el seu poble i valorar-lo com es mereix’

0
1912

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Roses destaca l’aparició d’associacions culturals com Llunàtics o Marones


Què li sembla la museïtzació del Castell de la Trinitat?
El 2010 es van inaugurar les vistes després de la reconstrucció que se’n va fer. Ens permetia veure les sales internes i pujar al castell, però més enllà d’això estava molt buit. Amb aquest projecte dotem de contingut la visita al castell. Permetem que la gent conegui el context en el qual es va construir el castell, i també qui vivia i com es vivia al castell.

Com valora la proposta cultural de Roses?
Tenim una proposta cultural basada en el teatre municipal, on es fan moltes activitats. Però també tenim Ca l’Anita, que d’un temps cap aquí s’està dinamitzant. S’aprofita l’espai de baix com a sala d’exposicions i els dels pisos superiors per fer tallers, xerrades i conferències, per tant hi ha un dinamisme cultural molt important. Això sense parlar del patrimoni que tenim a Roses, que fins ara potser seria la part més coixa, ja que sempre estava centrat en la Ciutadella, ara una mica més ampliat amb el castell, però tenim molt més patrimoni. A poc a poc es van fent passos cap aquest sentit. Volem impulsar aquest patrimoni. Volem donar a conèixer el patrimoni rosinc, no només a qui ens visita, sinó sobretot a la gent del poble. En definitiva, fer que la gent del poble pugui conèixer el seu poble i valorar-lo com es mereix.

Quin paper juguen les entitats i les associacions?
Estan sortint noves associacions de caràcter cultural, que complementen l’oferta pròpia de l’Ajuntament, com Llunàtics o Marones.

365 dies a l’any de cultura o només a l’estiu?
Roses té la sort de tenir un patrimoni espectacular. Amb una visita pots fer un recorregut pràcticament per tota la història des de fa 5500 anys fins avui en dia, pràcticament de manera ininterrumpuda. Hem de fer que la gent de Roses ho valori, i alhora ser capaços de vendre que Roses va més enllà de sol i platja.

Cultura de fora, o d’aquí?
Evidentment busquem gent de Roses i dels voltants, però buscant sempre la qualitat. Si no la trobem aquí i hem d’anar ampliant horitzons, ho farem. Hem de buscar la qualitat. El fet de ser de Roses o de l’Empordà no és suficient.

Col·laboren amb altres poblacions?
Fins ara ens hem trobat que no, que no s’ha col·laborat gaire, i la meva intenció és fer-ho. A escala patrimonial ens podríem complementar molt bé amb Castelló d’Empúries i plantejar una visita conjunta. Al teatre també ens passa. A vegades coincidim amb obres d’El Jardí. Hauríem de tenir comunicació per complementar l’oferta. Això és important. De fet, ja hem tingut alguna reunió, i les dues parts ens hem mostrat molt favorables.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li