ERC, PSC, Guanyem i Canviem signen el pacte amb un únic objectiu: Figueres

0
3880

L’entesa a quatre bandes, Acord Republicà de Progrés i Transformació, desbancarà Jordi Masquef (Junts per Figueres) de l’alcaldia. Agnès Lladó serà investida demà alcaldessa


Amb el nom d’Acord Republicà de Progrés i Transformació s’ha presentat aquest migdia a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Figueres el pacte a quatre bandes entre ERC, PSC, Guanyem i Canviem Figueres, una entesa que desbancarà l’actual alcalde en funcions, Jordi Masquef (Junts per Figueres), i que farà que la republicana Agnès Lladó sigui demà investida com a alcaldessa, amb el socialista Pere Casellas de vicealcalde tal com va avançar HORA NOVA.

Lladó, que ha avalat la «legitimitat democràtica» per tirar endavant un «canvi necessari» a la ciutat, ha explicat l’origen i la funció del pacte amb concreció: «Ens posem d’acord 4 grups amb sensibilitats molt diferents per sumar i construir». «Més que un govern, som un equip amb un únic objectiu: Figueres», ha afegit qui serà la futura batllessa de la capital alt-empordanesa. A la presentació, Lladó, que ha explicat que la direcció d’ERC no ha avalat el canvi però que «l’emergència» l’ha empès a ella i al seu equip a tirar-lo endavant, ha estat acompanyada de Casellas, així com de Xavier Amiel (Canviem Figueres) i José Castellón (Guanyem Figueres).

«FIGUERES PER DAVANT DE TOT». Per la seva banda, Casellas ha subratllat que no es podia continuar amb el «qui dia passa, any empeny». El socialista també ha remarcat que aquest govern no neix «contra ningú», i en referència al context polític entre Catalunya i Espanya ha apuntat que des del PSC es posarà «Figueres per davant de tot».

Casellas ha afegit que des de la direcció del partit no han posat cap impediment al pacte. «Tenim autonomia total perquè el PSC és un partit de coherència municipal. Tots els temes passaran pel ple i nosaltres simplement votarem “no” a allò que no ens agradi», ha dit.

També s’ha expressat Amiel, que ha explicat que des de la seva formació han estudiat les dues propostes que tenien sobre la taula -l’altra, la de Junts per Figueres-, i ha apuntat que se senten «honrats de formar part del canvi». D’altra banda, Castellón ha explicat que a part d’estar al govern també estaran «al carrer, amb els veïns». Tant Amiel com Castellón tindran responsabilitats dins del govern municipal.

RESULTATS AL 26-M. Junts per Figueres va ser la llista més votada el 26-M, amb 8 regidors; ERC en va obtenir 5 i el PSC 4. Guanyem Figueres i Canviem Figueres tindran un regidor cadascun. La suma d’11 dels quatre partits faran possible la investidura de Lladó com a alcaldessa, aquest dissabte.

«PACTE DE PERDEDORS». Pocs minuts després de la signatura del Pacte Republicà de Progrés i Transformació, el cap de llista de Junts per Figueres i guanyador de les eleccions, Jordi Masquef, compareixia a la plaça de l’Ajuntament per fer la seva valoració de l’acord que el deixarà a l’oposició. Masquef  ha declarat que «avui s’ha escenificat el pacte dels perdedors i una traïció a la ciutadania» i ha afegit que  «gosen anomenar el pacte de republicà però aquest és el pacte de la república independent de casa seva, la república de les cadires». Amb un missatge de clara decepció l’encara alcalde en funcions ha explicat que després de les eleccions van actuar amb «generositat i mà estesa» i que van prioritzar l’acord amb ERC i Canviem Figueres. Masquef declarava: «No hi ha hagut desacords insalvables sinó incompareixença del rival i impedir que governessin un altres. Ni principis ni ètica, això no és la millor manera d’interpretar els resultats del 26-M i això genera desconfiança en els ciutadans». Masquef ha tancat la seva compareixença dient que es continuarà deixant la pell per Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li