ERC de Llançà demana que es faci una consulta sobre les inversions

0
15116

L’Ajuntament ha suprimit l’ordenança que regulava el preu d’entrada al Museu de l’Aquarel·la, que ara serà gratuït. El ple també va aprovar una moció per reclamar que es millori la línia de tren convencional


El grup municipal d’ERC de Llançà ha demanat a l’equip de govern, integrat per PDeCAT i PSC, que convoqui una consulta ciutadana perquè els veïns puguin decidir si l’Ajuntament ha d’invertir en la restauració de la Torre de l’Abat i la rehabilitació de part de l’església de Sant Vicenç i de la capella del port. El pressupost del 2017 ja inclou partides per a aquests conceptes, però els republicans les reproven. Recorden que “el bisbat no hi inverteix des de fa dècades”, i argumenten que “tot i ser un bé patrimonial d’interès cultural, ha de ser el poble qui decideixi si prioritza destinar aquests imports a aquest equipament o, per exemple, a canviar les finestres de l’escola Pompeu Fabra”.

Aquest és un dels temes que es va debatre en el ple ordinari que es va fer la setmana passada. La sessió també va aprovar retirar l’ordenança fiscal que fins ara regulava el preu d’entrada al Museu de l’Aquarel·la. A partir d’ara, l’entrada serà gratuïta.

D’altra banda, la sessió també va aprovar diverses mocions i precs presentats per ERC, entre els quals hi havia la moció de suport al referèndum i al procés constituent, la moció per a la sobirania energètica, la d’acollida de refugiats, la inclusió de la taxa per a l’ús privatiu de les instal·lacions d’energia, la moció per aconseguir el desplegament de la fibra òptica, o la que reclama la millora del servei i de les instal·lacions de l’estació de Llançà.

Aquesta última fa referència a una qüestió llargament reivindicada pels veïns de la zona. Des de la Plataforma Defensem el Tren de l’Empordà han aplaudit l’aprovació del text i consideren que altres municipis de la zona haurien de seguir l’exemple. En les darreres setmanes la plataforma s’ha reactivat i està fent diverses gestions per millorar el servei de la línia de tren convencional.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li