EPS Camp, un campus nou a Navata

0
1313

Elite Pro Soccer. Aquest és el nom amb el qual es presenta un nou projecte de formació futbolística impulsat per l’actual entrenador de la UE La Jonquera i el cofundador del desaparegut Muvit, Xavi Agustí, i pel psicòleg i vigent director esportiu del filial i futbol base del Girona FC, Albert Síria. “Elite Pro Soccer és una nova empresa que ens serveix per crear una metodologia de futbol innovadora amb l’objectiu de millorar la tècnica i la tàctica, ja sigui individual o col·lectiva, dels jugadors participants”, detalla Agustí.
Tot i que la iniciativa veurà la llum per primer cop aquest any, ja fa temps que els dos responsables hi treballen: “La idea ja havia nascut abans, fa dos anys que nosaltres estem treballant en aquesta metodologia, però fins ara no s’havia portat a la pràctica”, especifica Agustí abans de puntualitzar que la dissolució de Muvit ha accelerat el sorgiment d’aquest nou element fins ara només gestat des d’un punt de vista intern. “És un projecte totalment diferent de l’anterior”, afegeix.
L’Elite Pro Soccer té en compte diferents productes, però de moment la seva cara més visible serà l’EPS Camp, un campus de format reduït dirigit a joves futbolistes d’entre 5 i 14 anys que es farà durant tot el mes de juliol a les instal·lacions del FC Navata, de dos quarts de nou del matí fins a un quart de dues del migdia, amb la possibilitat d’escollir un servei de bus i el nombre de setmanes d’assistència. “És un format més professionalitzat, s’hi desenvoluparà un treball molt més ampli i profund.” En concret, la filosofia de treball es basarà en l’anomenat Programa de Desenvolupament Específic (PDE), un mètode orientat a la millora tècnica i tàctica del jugador en la seva posició específica que consta de dos apartats cabdals: un Programa de Desenvolupament Tècnic (PDT), en el qual els jugadors assoliran un perfeccionament de les accions tècniques motores, i una segona etapa, el Programa de Desenvolupament Mental (PDM), en què es treballarà la capacitat cognitiva del jugador, el que popularment es coneix com la “presa de decisions” damunt d’un terreny de joc. “La finalitat és que vinguin tots aquells nois que portin el futbol a dins. En el nostre campus s’hi respirarà futbol arreu, i es respirarà des d’una perspectiva d’aprenentatge però sense oblidar el divertiment que representa un campus, sempre relacionat amb el futbol i amb els valors personals.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li