Entrega en línia dels premis Josep Álvarez i Albert Compte

0
1434

Albert Carrasco, de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, s’ha endut el premi amb «La mineria a Colera. S. XIX-XX»


 

L’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) va celebrar telemàticament l’entrega dels XIX premis Albert Compte a treballs de recerca en humanitats i ciències socials pels treballs de recerca de batxillerat. Albert Carrasco, de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, s’ha endut el premi amb «La mineria a Colera. S. XIX-XX». A més a més, es va atorgar dos accèssits. El primer, per al treball «El rec del Molí al seu pas pel Far d’Empordà», de Laura Arnall, de l’Institut Alexandre Deulofeu de Figueres. El segon va ser per a Rosa Sabater, de l’Institut de Llançà, pel seu treball sobre «Aportacions matemàtiques alt-empordaneses del segle XX».

L’Iaeden, com cada any, va ser l’entitat encarregada d’entregar els XXX premis Josep M. Álvarez per a treballs de recerca de medi ambient i natura. Igual que l’IEE, van haver de fer l’entrega de forma virtual. El primer premi se’l va endur Marina Cruz Martín, amb el treball «SOS Costa Brava plataforma de lluita contra el tsunami urbanístic». El primer dels accèssits va ser per a Quim Jové Juncà, amb «Plàncton quilòmetre 0». El segon accèssit d’aquesta categoria va ser per a la recerca de Cinta Pellicer Tombas, amb el treball «Devoradores de boixos».

Amb aquests dos premis, les dues institucions que els organitzen pretenen posar de relleu i homenatjar la figura de dues persones molt vinculades a la ciutat de Figueres, que des dels seus respectius camps exerciren un destacat paper de docents entre els joves de la comarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li