Entrecot de vedella a la poma

0
452

La carn de vedella és una de les més consumides i apreciades gràcies al seu agradable sabor i a la seva textura. Nutricionalment té un baix contingut en greix i suposa una bona font de proteïnes d’alt valor biològic. La salsa de poma que l’acompanya és original i de baix contingut calòric; juntament amb una guarnició de verdures, aporta vitamines hidrosolubles, minerals i fibra.

Ingredients per a 4 persones

4 filets o entrecot de vedella
½ ceba
1 gra d’all
1 poma reineta
 ½ got d’aigua
1 branca de julivert
6 cullerades d’oli d’oliva verge
Verdures cuites (pastanaga, pebrot, patata…)
Sal

Preparació

1. Salpebreu els filets i poseu-los dins una paella calenta amb molt poc oli. Rostiu-los pels dos costats ràpidament i aparteu-los del foc.
2. Afegiu més oli a la mateixa paella per sofregir la ceba picada, el gra d’all pelat i picat i la poma trossejada. Quan aquests ingredients estiguin cuinats, aboqueu-los al got de la batidora, afegiu-hi el julivert, ½ got d’aigua i tritureu-ho tot. Saleu la salsa al vostre gust i escalfeu-la a la paella.
3. Escalfeu els filets al forn un moment i serviu-los acompanyats de la salsa de poma i una guarnició de verdures cuites.

L’entrecot pot acompanyar-se de qualsevol altra salsa depenent del gust de cada comensal. Al pebre o al roquefort són altres delicioses alternatives, però convé tenir en compte que poden aportar una quantitat elevada de calories a l’organisme.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li