“Entre la botiga i les entitats, esperem arribar a les 1.500 roses”

0
933

És una empresa dedicada al sector de la jardineria i dels seus complements. Compten amb un espai de venda d’uns 15.000 m2 i també ofereixen tota mena de serveis relacionats amb la cura, disseny i construcció de jardins, entre altres


 

Com s’ha viscut aquest any pandèmic, des del sector?
Ha estat un any ple d’alts i baixos, amb moltes incerteses. Ha estat difícil prendre decisions valentes ja que els escenaris no han estat propicis. Malgrat tot, hem percebut que el nostre producte és un producte que evadeix a la gent i li dona moments d’esbarjo, plaer i benestar, i malgrat tots els inconvenients, hem treballat molt més del que podíem preveure fa un any, quan la pandèmia va començar.

S’ha notat molt la crisi econòmica?
Les 7 setmanes de confinament estricte eren irrecuperables; sí, és cert que un cop va començar el desconfinament, vam tenir una gran afluència de gent, però no la suficient com per recuperar unes setmanes de plena primavera que per nosaltres és el moment àlgid de l’any. Ara mateix també notem el confinament francès, els clients de costa o que es desplacen des del sud de França per venir a comprar han desaparegut pràcticament, però tot passa, i pensem que a inicis de juny ens acostarem molt a la nostra normalitat. Malgrat tot, no ens podem queixar de res, hi ha sectors tocats de mort o patint moltíssim, estem satisfets de com ens ha respost la gent després del confinament, veient la situació dels bars i restaurants, hotels, gent de cultura i tants d’altres, crec que estem en una situació privilegiada.

L’empresa ofereix el servei de jardineria. Què és el que està de moda als jardins?
En general la gent vol jardins ben acabats, amb detalls que donin un punt d’exclusivitat i detall. En general, però, el client no vol hipotecar-se amb jardins que precisin de grans manteniments, per aquesta raó la gespa artificial i les plantes que siguin de fàcil manteniment tant en poda com en reg, són les estrelles dels jardins actuals.

Com a dada curiosa, quina és la planta que més demana la gent?
Les «plantes estrella» es mantenen invariables els darrers anys, les oliveres com a arbre noble, les surfĂ­nies i dipladèmies com a planta de flor, el Trachelospernum com a enfiladissa, i com a fruiters potser el llimoner i el cirerer guanyarien. En un jardĂ­, darrerament notem que la gent vol plantes per treure’n un profit desprĂ©s, plantant per exemple els fruiters «convencionals», tota la lĂ­nia de fruiters de bosc (groselles, gerds….), totes les varietats de plantes aromĂ tiques i herbes, crec que sĂłn indispensables per vincular el jardĂ­ amb la vida que es fa a casa, en aquet cas, cuinant.

Ara també hi ha plantes molt valorades en gastronomia. Han tingut demanda?
La veritat, amb el tema de les flors que es mengen no hem tingut gaire demanda, encara que hi ha clients que ens en demanen i els hi servim. D’altra banda, tota la planta aromàtica té una demanda molt gran i creixent. Tenim un munt de plantes que podem tenir a casa per fer infusions o cuinar i cada cop la tendència és a tenir-les a casa i utilitzar-les quan vulguem. I per estranyes potser les carnívores, sol ser la mainada qui les demanen, encara que algun també ho demana amb certa por, però no n’han de tenir, només mengen mosques i petits insectes.

A les portes de Sant Jordi, quina previsiĂł de venda de roses hi ha?
Entre les que vendrem a la botiga i les que ens demanen entitats i associacions esperem arribar a les 1.500 roses

Una altra de les noves modes són els horts urbans. Què ens en pot dir?
Sí, totalment. La nostra és una comarca envoltada de medi rural on tothom que ho vol pot trobar un tros de terra per conrear i per tant, aquest fenomen dels horts urbans és menys potent que en grans ciutats. Però la gent vol menjar el que ha conreat i fet créixer, estem mica en mica acostant-nos als orígens, al que tothom feia 50 any enrere «fer tomates, pebrots, enciams» sentir el plaer de menjar la nostra pròpia collita, a més, són tots ells productes molt saludables.

Quin diria que Ă©s el futur de la jardineria?
El futur serà vincular cada cop més el jardí a la vida a la casa, no tractar-lo com un espai apart. Fent-lo més accessible, útil i amb manteniments moderats o mínims. El confinament ens ha fet adonar de fins a quin punt el jardí ens aporta benestar i creiem que en els pròxims anys seguirà essent un sector en creixement. 

 


  • Pots consultar l’Especial de Sant Jordi, aquĂ­. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li