Entramuntanats premia el festival AcĂşstica de Figueres

0
1437

L’Associació d’Empordanesos a Barcelona, Entramuntanats, és una associació sense afany de lucre establerta des de fa més de 20 anys


Més d’una trentena d’Entramuntanats, empordanesos residents a Barcelona, van celebrar dijous passat, 16 de febrer,  el 24è aniversari de l’associació que difon la comarca a la capital catalana. En el decurs del sopar es va fer entrega del tradicional Premi Entramuntanat de l’Any, que en l’edició del 2016, i després d’una votació popular entre els socis, va recaure en el festival Acústica, i el seu equip encapçalat per en Xavi Pascual.El guardó respon a la seva tasca per la difusió de l’Empordà arreu amb el seu model del Festival que té 15 anys d’història i  ja és un referent en el panorama musical català i de més enllà de les nostres fronteres.

ENTRAMUNTANATS

Després de l’entrega del premi, els assistents van compartir col·loqui amb Pascual que va fer un petit repàs de la història de l’Acústica, des d’un dia “entramuntanat” que passejant pel centre de Figueres es va imaginar un festival de música al carrer fins a vui dia en el qual va destacar “el bon estat de salut de l’Acústica tot i la incertesa que provoca la fi de conveni signat amb l’ajuntament i no tenir clar encara el seu futur”. Durant el torn de preguntes amb els assistents, el principal responsable de Promo-Arts no va defugir cap pregunta “punyent”i fins i tot va donar tota mena de detalls del finançament del festival i les ajudes públiques i privades que rep. En aquest sentit els assistents van coincidir en la necessitat de mantenir aquest tipus d’esdeveniments que donen renom a Figueres, ja que la posicionen com a referent musical i turístic a Catalunya, a la resta de l’Estat i més enllà de les fronteres. I a l’hora ajuden a crear un projecte comú i aglutinador de sinergies per la ciutat. Entre els guardonats d’altres edicions destaquen: Joan Trayter, Lluís Llach, Fundació Gala-Salvador Dalí, Paco Pérez o el guardonat del 2015, Mohamed El Amrani.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li