Enllestit el Pla del Foment del Turisme, que ha permès una inversió de 513.846 euros

0
1465

Es tracta d’una macroactuació gestionada pel Consell Comarcal que es va incloure en el Pla del Foment Territorial del Turisme, promogut pel Departament d’Empresa de la Generalitat


 

“Un programa integral de mobilitat sostenible, basat en la connexió de les grans xarxes a peu, unificant tota la xarxa de senders Itinerànnia i donant-li nous usos i, finalment, millorant la mobilitat interna dels destins turístics”. Així és com el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Ferran Roquer, resumeix l’essència del projecte Foment del valor turístic dels espais naturals protegits de l’Alt Empordà, potenciant el turisme actiu i sostenible. Es tracta d’una macroactuació gestionada pel Consell Comarcal (amb la col·laboració dels ajuntaments i de diverses entitats del sector privat) que es va incloure en el Pla del Foment Territorial del Turisme, promogut pel Departament d’Empresa de la Generalitat. En els últims dos anys, ha permès executar deu de projectes [vegeu-los a dalt] que han beneficiat una trentena de municipis, i el programa ha culminat aquesta tardor.

Ferran Roquer explica que la idea és “treballar conjuntament tota la comarca per tal de dotar-la de recursos i infraestructures que proporcionin un impuls al turisme sostenible, accessible, responsable i de qualitat, alhora que fomenti la protecció, preservació, recuperació i millora dels rescursos turístics actuals”. I paral·lelament, també s’han eliminat barreres arquitectòniques i s’ha promogut “la diversificació i desestacionalització de l’oferta turística, després de constatar-se la demanda del turisme actiu”.

El projecte tenia un cost inicial de 625.349,53 euros, però amb les rebaixes aconseguides durant el procés d’adjudicació finalment n’ha costat 513.846,28. La subvenció de la Generalitat era de 312.674,77 euros, i la resta de diners els han aportat majoritàriament els ajuntaments dels municipis on s’han fet les actuacions més importants (el Port de la Selva, Llançà, Portbou, Peralada, Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador, Cantallops, Capmany, Espolla i Sant Climent Sescebes). D’altra banda, les actuacions més transversals s’han cofinançat amb el retorn de l’impost turístic que rep el Consell Comarcal. Se n’han beneficiat Agullana, Boadella, Cabanelles, Cabanes, Cadaqués, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Figueres, la Jonqeura, l’Armentera, l’Escala, Lladó, Masarac, Mollet de Peralada, Roses, Sant Climent Sescebes, Terrades, Ventalló, Viladamat i Vila-sacra.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li