Enlairant-se cap a Europa

0
5012

La cuina d’Els Pescadors entra a la llista gastronòmica TOP 100+ dels millors restaurants europeus


 

El restaurant Els Pescadors, de Llançà, ja apareix entre els 100 millors restaurants europeus de la llista gastronòmica Opinionated About Dining (OAD), un rànquing creat pel nord-americà Steve Plotnicki l’any 2007 que recull l’opinió de més de 5.700 clients experts. El cap de setmana passat, el xef d’Els Pescadors i membre del col·lectiu La Cuina del Vent, Lluís Fernández Punset, va preparar a Londres un plat de la seva carta: Espardenyes de la Mar d’Amunt amb botifarra negra de l’Empordà i tripa de bacallà. El restaurant alt-empordanès va ser convidat _l’únic de l’Estat espanyol_ juntament amb dotze establiments més, a presentar les seves creacions culinàries en un sopar dedicat a les noves incorporacions. L’endemà, el dilluns 23 d’abril, es va celebrar la gala al Royal Hospital de Chelsea, on es va donar a conèixer la llista definitiva.

EN LA MATEIXA LÍNIA. Els Pescadors, que és el primer cop que entra en aquest rànquing, ha escalat fins a la 67a posició. Fernández Punset assegura que la notícia l’han rebuda «amb molta alegria perquè ens ho hem pres com un reconeixement a la feina de tot l’equip i la família durant tants anys». El xef defineix la seva cuina amb el territori, el producte i la memòria com a pilars: «Treballem amb productes del territori, de la nostra Mar d’Amunt, de l’Empordà, i amb les receptes de la memòria». Afegeix que continuaran treballant en la línia de sempre: «Seguirem sent exigents amb nosaltres mateixos com fins ara. Esperem que serveixi per seguir consolidant la cuina alt-empordanesa com una proposta a tenir en compte». La història del restaurant Els Pescadors es remunta al 1979, quan Lluís Fernández i Soler i Anna Maria Punset, ja retirats i pares de l’actual xef, van adquirir l’establiment, aleshores, una taverna de poble.

MIRAMAR I RESTAURANTS DEL PAÍS. El rànquing l’encapçala el restaurant suís Schloss Schauenstein i el basc Etxebarri n’ha aconseguit la tercera posició. Tres establiments de les comarques gironines apareixen a la llista dels 100 millors: el Celler de Can Roca, en la 22a posició, Ca l’Enric de la Vall de Bianya, en la 28a, i Els Pescadors. En total, en consten una desena de catalans i una vintena del conjunt de l’Estat espanyol. Tot i que la llista destaca els 100 primers restaurants, n’inclou un total de 200. La cuina de Miramar, també de Llançà, de Paco Pérez, ha rebut, així mateix, el seu reconeixement amb el número 169 del rànquing.

EL COMPARTIR DE CADAQUÉS. A la celebració es van lliurar uns altres premis: els Gourmet Casual i la cuina catalana va tenir un paper destacat. Estimar i El Quim, de Barcelona, van aconseguir el primer i el segon lloc. El restaurant empordanès El Compartir, de Cadaqués, es troba entre els 10 primers: en la 7a posició.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li