Energies

0
1323

Jo ho diré ben clar i d’entrada: a diferència dels auto anomenats grups ecologistes, sempre he estat a favor de l’energia d’origen nuclear sense, necessàriament, estar en contra del desenvolupament i implantació progressiva del grup de les anomenades «renovables»: l’eòlica i la solar. Sempre he mantingut no ja la seguretat i la fiabilitat en el seu funcionament (al menys en els països occidentals, a on no es coneixen defectes operatius; el famós de Chernobyl recordin que fou a Ucraïna, una de les encara repúbliques socialistes soviètiques, i en un deficitari tipus d’instal·lació no emprat en els països capitalistes) sinó també la seva independència de factors climatològics: fes sol o núvols o tramuntana o calma chicha. (Un dels factors de la darrera pujada de preu de l’electricitat amb la Filomena fou la manca d’aire i de sol. I si es vol parlar de Fukushima, potser el que ens hauríem de preguntar és de quina fusta estan fets els japonesos que no tenen inconvenient en viure en territoris contínuament sotmesos al perill de sismes submarins o tsunamis).

Sempre he criticat que a Espanya l’esquerra hagi considerat que els electrons siguin de dretes i que amb la demagògia socialista del «Nucleares, NO!» es provoqués el «parón nuclear» que hem estat pagant els usuaris durant més de vint anys amb recàrrecs en els rebuts: els invents fallits sempre els paga el poble. El cas més recent, el del macromagatzem submarí de gas ideat per l’equip del famós pels seus coneixements industrials i d’economia, Rodríguez.

Renovables, plantes solars, molins…! Era el crit de guerra. I ara els alemanys tornen a obrir les seves centrals de carbĂł.

Amb què ens trobem, però, en aquests moments per aquestes contrades? Doncs llegint les pĂ gines d’HORA NOVA ens podem assabentar: «Els alcaldes alerten que els parcs solars fotovoltaics o parcs eòlics posen en perill el model de desenvolupament territorial, on el sector turĂ­stic tĂ© un paper preponderant… i que les anĂ lisis d’impacte de les instal·lacions inclogui l’impacte que produeixin sobre el paisatge, l’economia i la societat»

També ens explica G. Arché que un altre grup d’alcaldes de viles costaneres estan preocupats per la possible instal·lació d’un parc eòlic marí a 24 km del golf de Roses, tement si no es tracta d’un gran negoci a costa del territori. No sé què en pensen els aplicadors de la logística als ecosistemes.

No sé si el proper crit de guerra del progressisme energètic serà «¿Energies?No, gràcies». Ventalls a l’estiu i mantes a l’hivern, que la humanitat ha sobreviscut sense consumir tanta energia. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li