Encarreguen una auditoria tècnica a la marina d’Empuriabrava

0
1284

L’objectiu és garantir el funcionament adequat de cara a la temporada d’estiu, que és el període de més afluència d’usuaris


 

El Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries han intensificat el seguiment i el control de les instal·lacions i els serveis de la marina d’Empuriabrava. L’objectiu: garantir-hi el funcionament adequat de cara a la temporada d’estiu, que és el període de més afluència d’usuaris.

Per aconseguir-ho, una de les tasques que estan duent a terme és una auditoria tècnica per identificar possibles deficiències en l’estat de conservació i manteniment de la marina. I en cas que sigui necessari, en requeriran la correcció a la concessionària, Port Empuriabrava, SA. Aquesta auditoria s’emmarca en el seguiment periòdic que fa la Generalitat de les instal·lacions portuàries.

En els últims anys, el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i la concessionària han estat treballant conjuntament per definir un marc d’actuació comú que permeti articular un nou model de gestió de la marina. La idea era que la Generalitat atorgués a l’Ajuntament les competències de manteniment, vigilància i conservació dels canals, i que Port Empuriabrava, SA mantingués la resta de competències.

Segons el principi d’acord assolit per les tres parts, el consistori havia d’assumir el manteniment, la neteja i la vigilància dels 24 quilòmetres de canals navegables de la marina, funcions que actualment corresponen a Port Empuriabrava, un cop s’adaptés la concessió. Però segons fonts de la Generalitat, «la recent postura de la concessionària ha fet inviable tancar els tràmits que havien de fer-lo efectiu», motiu pel qual de moment no es podrà modificar la concessió vigent.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li