Enamorar-se de l’entorn natural i paisatgístic

0
769

Llançà i el seu entorn consta de més de 100 km de rutes per fer a peu o en bicicleta, així com també itineraris aquàtics i subaquàtics


No hi ha res que defineixi millor l’Alt Empordà que la combinació de mar i muntanya, tant ho trobem a la seva geografia com a la seva oferta culinària. La població de Llançà queda envoltada per terra i per mar, per dos espais naturals protegits, el Parc Natural del cap de Creus i el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera. Fonts del consistori destaquen que per «tal de preservar el nostre entorn, apostem per un turisme sostenible, proper i amigable amb el medi ambient».

LES RUTES a PEU. Per poder conèixer l’entorn natural que envolta Llançà, l’Ajuntament proposa diferents rutes de senderisme. Es tracta d’una oferta variada de camins i senders, dòlmens i monestirs, penya-segats, parcs naturals i cales per descobrir l’entorn de Llançà i amarar-se de les essències de la història de la Mediterrània, en un paisatge únic dibuixat per la tramuntana i perfilat pel mar. Hi ha més de 100 km d’itineraris i recorreguts marcats, a través d’una desena de rutes d’allò més variades i per l’interès de cadascú. A més a més, a la seva programació d’activitats de l’estiu 2021 hi ha diferents propostes relacionades amb el senderisme i les caminades que es poden fer al llarg dels mesos d’estiu i durant l’any.

LES RUTES EN BICICLETA. Si bé és una població ideal per passejar, encara ho és més per practicar-hi ciclisme i cicloturisme. Tal com expliquen, la vila té a tocar dos ports de muntanya d’allò més apreciats i coneguts pel món del ciclisme: Sant Pere de Rodes i el coll de Banyuls. Des de la pàgina web de visitllanca.cat s’ofereixen diferents rutes, ja marcades, per gaudir de la natura i la bicicleta al mateix temps.

DESCOBRIR EL FONS MARÍ. Com hem dit, Llançà està banyat per la Mar d’Amunt i té un gran llegat d’ecosistemes marins. És per això que és una zona molt reconeguda per practicar-hi snorkel i submarinisme. De fet, Llançà disposa de diferents escoles i empreses dedicades a la pràctica esportiva marina. Segons els experts, les millors platges o cales per descobrir el fons marí de Llançà són la punta de cap de Ras, l’alguer de la platja de Canyelles, que està farcit de posidònia, una de les algues més importants de la nostra zona natural, i la platja d’Embarril. El consistori ha elaborat uns fulletons informatius sobre els itineraris aquàtics i subaquàtics de la zona amb les rutes esmentades.

ENTRE PARCS NATURALS. Com hem esmentat anteriorment, una de les característiques de la vila marinera és que està envolada de Parcs Naturals. Un és el PN del cap de Creus, que és important per la diversitat natural i els ecosistemes marins. I l’altre és el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera, de gran importància per la presència de la tortuga mediterrània.


 * Pots consultar l’Hora del Poble de Llançà, aquí. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li