En vigor el toc de queda i no descarten un confinament per al cap de setmana

0
472

Figueres, la Jonquera i Castelló tanquen equipaments esportius davant l’increment de casos de Covid


 

La comarca, igual que la resta del país, han viscut la segona nit de toc de queda. Unes restriccions de mobilitat de les 22 a les 6 hores que tenen algunes excepcions [vegeu la taula]. La mesura tindrà una vigència de 15 dies i incomplir-la comporta multes d’entre 300 i 6.000 euros. Tot plegat, en el marc de l’estat d’alarma decretat diumenge pel Govern espanyol, que s’allargarà fins al 9 de maig. L’objectiu és aturar la segona onada de la Covid-19, que té un alt índex de contagis. Des del Govern de la Generalitat, la consellera, Meritxell Budó, no descartava el confinament per als caps de setmana.

FIGUERES. La Fundació Salut Empordà informava ahir de 44 pacients ingressats a l’hospital per coronavirus. Aquesta xifra s’acosta als 46 registrats en el pic de la pandèmia. Des de l’1 de juliol els centres de la Fundació Salut Empordà han tractat 372 casos positius de coronavirus. S’han donat 129 altes hospitalàries i s’han produït 7 defuncions. Pel que fa a professionals, hi ha hagut 17 positius. Davant l’augment de casos s’ha restringit l’horari de visita als pacients ingressats a una hora diària en la franja de matí, que serà de les 13 a les 14 h.

Pel que fa a més mesures, Figueres va anunciar dissabte el tancament durant 15 dies de zones comunes, de descans i de joc dels parcs públics i jardins. També es clausuren parcs infantils i equipaments esportius municipals, així com els teatres. Això també comporta la suspensió de les activitats culturals. La Jonquera i Castelló d’Empúries també han pres mesures similars. Roses, en canvi, ha decidit no tancar els equipaments esportius i culturals. Només se suspendran les activitats que puguin afectar el toc de queda i s’adaptaran als horaris de mobilitat nocturna permesos. Sí que es tanquen a Roses els parcs infantils, parcs de salut, el jardí Mas de les Figueres i les àrees esportives d’accés lliure.

SANCIONS. A Figueres la Guàrdia Urbana ha interposat, durant el cap de setmana, 35 denúncies per no dur mascareta, dues sancions per fumar al carrer sense respectar la distància i una denúncia per obrir un establiment al públic no permès. Els agents també han identificat dues persones, una d’elles menor de 16 anys, per temptativa d’ocupació en dos immobles de l’avinguda Vilallonga. A tots dos, a més, se’ls ha denunciat per no dur mascareta i per falta de respecte als agents.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li