“En tres o quatre anys Catalunya es pot convertir en un referent del vol indoor”

0
712

 Quines sensacions vas tenir a Polònia?
No vam tenir sort en els acabaments. En aquest tipus de competicions hi ha dues rondes: una de velocitat, que ens va anar molt bé perquè l’havíem entrenat molt, i una altra d’artística, que no la teníem gaire preparada i ens va deixar sense opcions per estar a dalt. Esperava fer un resultat més bo, però això ens empeny a millorar de cara al proper campionat, especialment en el vessant artístic.

Molta gent relaciona el vol indoor amb l’oci i desconeix la part competitiva de la disciplina.
Es tracta d’un món molt competitiu i cada vegada ho és més perquè el nombre d’equips i de túnels no para de créixer. Hem de pensar que en competicions com la de Polònia hi ha gent que entrena només per competir.

Comentes que és un sector efervescent. De fet, tu mateix fa poc que hi estàs involucrat, oi?
Exacte. Jo vaig entrar en aquest esport l’any 2012 amb l’obertura del Túnel del Vent d’Empuriabrava, desconeixia absolutament tot aquest món. A partir de llavors vaig dedicar un parell d’anys a agafar el nivell suficient per poder competir, un objectiu que vaig aconseguir per primera vegada el 2014, i fins ara.
Recordes el teu primer vol?
Sí, i tant. Pensava que seria molt fàcil però vaig tardar poc a comprovar que m’equivocava, perquè vaig caure de cul només entrar (riu). Ara bé, des del primer moment que vaig volar vaig decidir que em volia dedicar a fer això, n’estava convençut.

És tan difícil com sembla?
És molt més difícil del que sembla. Només fa falta anar a veure els primers vols de la gent per veure que és una disciplina complexa i que requereix molta pràctica.

Què ha de tenir un bon volador?
Cal disciplina, una mica de talent i molta capacitat d’esforç. També fa falta creativitat, que és el que al cap i a la fi t’aporta les idees per poder fer un bon exercici farcit de filigranes mentre voles a l’aire.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li