En marxa les excavacions al sud de la basílica de Santa Maria

0
844

S’hi esperen localitzar restes romàniques del cementiri que es va establir a la sagrera entre els segles XI i XII


 

Està en marxa una nova excavació arqueològica al costat sud de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, a la zona del carrer Carbonar. S’hi espera localitzar restes relacionades amb la fase romànica de l’edifici, molt probablement del cementiri que es va establir a l’espai de la sagrera entre els segles XI i XII. Està previst que els treballs de l’excavació arqueològica durin fins al dia 7 d’octubre i no afectaran el trànsit de vehicles del carrer Carbonar.

Amb aquesta recerca, dirigida per l’arqueòloga i presidenta de l’IEE Anna Maria Puig Griessenberger, es tancaria la seqüència de les fases d’ocupació de l’espai més immediat als temples, a l’espera de poder actuar, en un futur, a l’interior de l’església.

Aquesta intervenció s’emmarca dins del projecte quadriennal de recerca arqueològica 2018-2021 «La fundació de la parròquia de Santa Maria de Castelló d’Empúries. L’evolució dels edificis cultuals (segles VIII-XV)», fruit del conveni de col·laboració entre l’Institut d’Estudis Empordanesos i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, a través del Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV. El projecte compta també amb la col·laboració del Museu d’Història de Catalunya i el suport de la Fundació Institut Ramon Muntaner. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li