En el bon camĂ­

0
998

Amb l’aprovació del pressupost municipal per aquest any, que puja a 58,4 milions d’euros, hem aconseguit que l’Ajuntament de Figueres es doti de l’eina estratègica més important per desenvolupar les accions programades aquest 2019, que van des de la inversió del nou pavelló fins a la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí, les ajudes per a la reconversió de l’eix Rambla-Sant Pau o el pla d’asfaltatge o millora de voreres, per citar només alguns exemples. Sense oblidar que també ens permetrà avançar en el nou servei de neteja i recollida d’escombraries –que bona falta ens fa– o que significa una millora substancial en els drets dels treballadors municipals.

Quan vaig assumir l’alcaldia el passat 14 de novembre em vaig comprometre a dotar el govern d’una major estabilitat i a allargar la mà a tots els grups municipals perquè estava i estic convençut que la ciutat necessita un govern fort i grans acords de ciutat. Hem entrat de ple ja en un llarg cicle electoral i amb l’aprovació ara del pressupost culminem una etapa, que ha estat breu i intensa, però en la qual hem demostrat des del govern que, malgrat els derrotistes de sempre, Figueres ha entrat en una dinàmica positiva que ja comença a donar resultats. Hem entrat en el bon camí.

Per mi és un motiu de satisfacció que al llarg d’aquests gairebé quatre mesos hàgim aconseguit desencallar temes estratègics per la ciutat, gràcies a la negociació i l’entesa amb gairebé tots els grups municipals. El pressupost n’és un clar exemple. Però també ho és l’aparcament de l’antic camp de futbol del Far, el nou pavelló que esmentava abans, l’acord per ubicar la seu de la DO Empordà a la plaça del Sol o l’assumpció de les competències d’establiments i locals públics, que ben aviat podrem començar a executar. I això és mèrit del govern, però també dels grups de l’oposició, que, en major o menor mesura, ho han permès.

El proper mandat de quatre anys Figueres comença un cicle que serà clau per al seu futur i que necessitarà més que mai un govern compromès, transversal, disposat a dialogar i amb les idees clares. En temps de populismes, ens cal seriositat, rigor i experiència. En temps de xerrameques, oferim capacitat de treball i fets. En temps d’autoritarismes, més mà estesa i acords de ciutat. En temps de negativitat i derrotistes, una bona dosi d’orgull, ambició i modernitat. Figueres serà el que els figuerencs i les figuerenques volem que sigui. Serà la ciutat que tots volem.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li