En defensa de la llibertat

0
1234

Han arruïnat Catalunya; han aconseguit que milers d’empreses marxin de la nostra comunitat; han implantat un infern fiscal i sembla que encara pot empitjorar; han destruït la convivència; han augmentat la desigualtat; han vulnerat l’estat de dret; han assenyalat a tots els dissidents intel·lectuals i polítics que ni som independentistes, ni nacionalistes, ni pensem com ells; han volgut imposar el monolingüisme intentant expulsar el castellà de les institucions i de l’educació, han menystingut als seus parlants i perseguit a empreses; han saquejat i omplert les seves butxaques amb diner públic; han endollat en xiringuitos polítics a tots els seus amics amb salaris públics astronòmics; han provocat disturbis, enfrontaments amb la policia, cremat els carrers; han volgut aixecar fronteres físiques i emocionals amb la resta d’espanyols; han repartit carnets de catalanitat volent diferenciar entre bons i mals catalans; van fer President a un personatge que anomenava «bèsties tarades» a tots aquells que discrepem del seu pensament únic; van intentar donar un cop d’estat, van celebrar un referèndum il·legal; s’han carregat la neutralitat de les institucions; han coartat la nostra llibertat i els nostres drets; han volgut tenir privilegis i han cregut que estan per sobre de la llei… Al llarg de la darrera dècada els partits independentistes han traspassat tantes vegades les línies vermelles que enumerar tots els seus excessos resulta gairebé impossible.

Ara, ERC i Junts formen un nou govern però per a què? Encara no n’han tingut prou amb tot el sofriment i destrucció que estan causant a tots els catalans? Aquests tres partits (la CUP també forma part del pacte) estan convertint Catalunya en un erm decadent amb un futur incert. La incertesa, la inseguretat jurídica, la falta d’un entorn competitiu i l’asfixiant fiscalitat han aconseguit enfonsar-nos en els Índexs de Competitivitat Regional Europea. A més no podem oblidar que aquest govern estarà al servei dels comunistes i anticapitalistes de la CUP, la millor proposta econòmica de la qual —ja ho va dir Carles Riera— és: «nacionalitzar els sectors estratègics de l’economia productiva». El que es tradueix en un Exprópiese!

Els líders independentistes no tenen cap intenció de solucionar els problemes reals que tenim, per a ells l’únic objectiu és aconseguir la independència i trencar amb Espanya, ja ho va deixar clar Aragonés durant la seva presa de possessió. Els autèntics problemes que tenim no els amoïnen: la recuperació econòmica, la inseguretat creixent en els municipis i posar fre a l’ocupació il·legal, el declivi de molts barris, els problemes per aixecar la persiana d’autònoms i empreses, les dificultats per a arribar a final de mes de centenars de milers de famílies, l’augment de la desocupació i destrucció de llocs de treball, l’accés a l’habitatge, les llistes d’espera sanitàries o l’augment de la desigualtat i la pobresa… Res d’això els amoïna. Els partits independentistes estan més ocupats en l’etern retorn al «procés».

Les prioritats dels partits independentistes són la ruïna de Catalunya i el nostre pitjor enemic. Els catalans hem de conjurar-nos per a tornar al camí de la moderació, ampliar la llibertat del capital i el comerç, eliminar barreres i traves burocràtiques a les empreses, autònoms i emprenedors, millorar l’entorn competitiu, impulsar un alleujament fiscal. Hem d’aconseguir que Catalunya torni a ser un bon lloc per a viure en pau i amb prosperitat, aconseguir una bona educació per als nostres fills, poder gaudir dels amics i la família. Necessitem tornar a fer de Catalunya un oasi de llibertat. Aquesta és la prioritat de Ciutadans.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li