Empuriabrava es consolida com un centre de referència internacional del vol ‘indoor’

0
1051

El Windoor Túnel de Vent d’Empuriabrava s’ha consolidat aquest cap de setmana com a centre de referència internacional del vol indoor amb la disputa de la segona edició dels Wind Games. La competició, única en aquesta especialitat esportiva aèria a l’Estat espanyol, ha reunit un total de 39 equips i 124 voladors, xifra molt superior a la de l’any passat.
“Organitzar els Wind Games representa un repte i, al mateix temps, un privilegi. Estem molt contents amb la repercussió que ha tingut. Hem doblat el nombre d’inscrits respecte de la primera edició, i això significa que tant el vol indoor com les nostres instal·lacions són més coneguts”, explica Marietta Herrera, subdirectora del Windoor Túnel de Vent d’Empuriabrava.
La competició, que es va disputar entre divendres i dissabte, és la tercera de caràcter internacional que té lloc a la localitat castellonina, després dels Wind Games 2014 i de les proves d’indoor skydiving de l’Extreme Barcelona 2014. “D’aquesta última prova se’n va fer molta difusió, sobretot als Estats Units. Hem notat la repercussió en el fet que han vingut equips de més lluny. De mica en mica Empuriabrava trepitja més fort”, comenta Herrera.
Enguany els Wind Games han rebut el suport de la Federació Aèria Catalana (FAC), que treballa des de fa mesos en el reconeixement del vol indoor com a esport federat. “És un gran canvi. Estem parlant d’un esport molt nou que no està reconegut. És molt sacrificat i els esportistes no tenen subvencions ni ajudes. La difusió i el suport d’entitats oficials ajuden al fet que es valori aquest sacrifici”, destaca la subdirectora del Windoor Túnel de Vent d’Empuriabrava.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li