‘Empordoneses’ supera les 45.000 reproduccions

0
414

Més de 70 membres de la comunitat artística han explicat, a través de càpsules de vídeo, com afectava el confinament a la seva tasca creativa


 

«Empordoneses» posa el punt final a la incitativa d’aquests darrers mesos, que ha ofert mĂ©s d’una setantena de vĂ­deos d’artistes de la comunitat explicant com s’adaptaven a l’estat de confinament. Les publicacions de les cĂ psules audiovisuals sumen 45.000 reproduccions i mĂ©s de 65.000 visualitzacions, una xifra que continua creixent.

Tot va començar quan la comissĂ ria de la darrera exposiciĂł d’«Empordones», Pilar FarrĂ©s, va demanar la participaciĂł als membres de la comunitat el 20 d’abril. En aquelles dates ens trobĂ vem confinats a casa, «era el moment de saber com estaven, de tornar a connectar amb el mĂłn d’«Empordoneses», encara que fĂłssim lluny», explica FarrĂ©s.

Ara, dos mesos mĂ©s tard, l’organitzaciĂł qualifica la campanya d’ùxit rotund. No nomĂ©s per la bona rebuda del pĂșblic, sinĂł tambĂ© per la implicaciĂł i la participaciĂł dels artistes: «Ha estat increĂŻble. Un esforç col·lectiu que demostra com els artistes s’han bolcat i han estat treballant», apunta FarrĂ©s.

EN POSITIU. Inicialment la proposta demanava als artistes cĂ psules d’un minut de durada. De mica en mica, perĂČ, el format va anar evolucionant, i cada participant ha explicat la seva experiĂšncia amb total llibertat. El resultat «és obra de tot un col·lectiu. “Empordoneses” Ă©s la gent que ve, la gent que participa. Connectar amb gent Ă©s art i tambĂ© Ă©s salut. L’Ășnica cosa que puc dir desprĂ©s de veure els resultats Ă©s grĂ cies», afirma FarrĂ©s.

Una experiĂšncia positiva tant per l’artista com pel pĂșblic en general. No nomĂ©s pel vincle de connexiĂł que es pugui haver creat, sinĂł perquĂš, tal com detalla la precursora de la iniciativa, «molta gent ha descobert artistes que no sabien que tenien al seu mateix poble».

Actualment «Empordoneses» estĂ  preparant el seu retorn fĂ­sic. Si tot segueix l’itinerari previst, l’exposiciĂł prevista per l’abril es podrĂ  presentar al setembre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li