Empordoneses presenta la seva dotzena exposició: ‘Un estrany en el seu hàbitat’

0
684

La mostra recull creacions de vint-i-cinc artistes que reflexionen al voltant de l’impacte humà en el medi ambient


La dotzena exposició de la proposta Empordaneses té una clara línia protagonista, la relació de l’esser humà amb l’entorn. Sota el nom Un estrany en el seu hàbitat i fidel a la composició habitual de la mostra, s’han reunit creacions de diferents artistes que aborden la temàtica des de diferents perspectives i plantejaments.

Aquesta mostra multidisciplinària, ubicada a l’Escorxador, coordinada per Pilar Farrés i Enric Tubert i amb col·laboració amb el Museu de l’Empordà «pretén fer reflexionar als artistes i als públics sobre la greu problemàtica de la crisi mediambiental i la responsabilitat de l’home en l’acceleració de l’esgotament dels recursos de la Terra», segons explica Farrés. Una proposta eclèctica i transversal en la qual l’art esdevé una bona eina de coneixement i una arma de denúncia, al mateix temps que busca interpel·lar l’espectador, centrant el focus en com «l’esser humà s’ha apoderat del planeta d’una forma perillosa, convertint-se en un estrany que lluny de cuidar l’hàbitat en el que viu, empeny el planeta a sobrepassar els seus propis límits i maltracta el seu entorn», apunta Farrés.

PARTICIPANTS. Per a Un estrany en el seu hàbitat s’ha comptat amb les creacions artístiques de: Josep Algans, Ester Baulida, Pere Bellés, Lisa Bos, Sergi Cadenas, Tom Carr, Ignasi Esteve, Montserrat Costa, Antoni Federico, Ramon Fort, Jaume Geli, Cristina Glies, Jordi Isern, Luis Izquierdo-Mosso, Lídia Masllorens, Assumpció Mateu, Fiona Morrison, Rusiñol Masramon, Regina Saura, Núria Surribas, ManuvbTintoré, MayteVieta, Joan-Pere Viladecans, Xevi Vilaró i Michelle Wilson.

A més a més al costat de les propostes de tipus plàstic, també s’han recuperat textos, creats en diversos registres expressament per a l’ocasió per escriptors i de naturalistes i pensadors, concretament Àngel Burgas, Maria Mercè Cuartiella, Josep M. Dacosta «Daco», Núria Esponellà, Pere Horts Font, Isabel Guzmán, Toni Martínez, Jordi Sargatal Vicens, Montserrat Segura i Ester Xargay.

També formen part de la dotzena edició d’Empordones tres treballs realitzats per alumnes de primer de Batxillerat artístic de l’Institut Alexandre Deulofeu, tutoritzats per l’artista Ester Baulida.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES. A banda de la mostra en si, s’han dissenyat un conjunt d’activitats en paral·lel a la mostra.  Una de les més destacades és la prevista pel proper 14 d’octubre, on es presentarà el catàleg de la mostra i alhora es farà una taula rodona. Una trobada on es parlarà de la relació entre art i ciència de la mà de persones expertes de l’àmbit artístic i científic, i que comptarà amb la presència d’Eudald Carbonell (arqueòleg), Natàlia Chocarro (assessora d’art del President i directora Projectes Externs de la Fundació Vila Casas), Assumpció Mateu (artista) i serà moderada per Enric Tubert.

A més, està programada una proposta educativa, disponible el 9 d’octubre i el 6 de novembre, on es proposa un repte familiar per evitar el col·lapse de la Terra a partir dels EBxEEC (Elements Basics per Evitar el Col·lapse). També hi ha previstes dues visites comentades amb els comissaris de l’exposició, Pilar Farrés i Enric Tubert, pel 19 de setembre i el 23 d’octubre.

Tot i que la participació a aquestes activitats es gratuïta, cal inscriure’s prèviament a la pàgina web del museu www.museuemporda.org.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li