Els vianants han de canviar el xip

0
1263

El trànsit rodat ha tornat a tot el carrer Sant Pau set anys després de la prohibició. El límit de velocitat és de 20 km/h


Ja fa més d’una setmana que el trànsit rodat pot agafar el carrer Sant Pau directament des de la Rambla. Tot i això, són pocs dies per fer una valoració, ja que després de set anys amb la restricció molts vianants i conductors no s’han acostumat al canvi. Almenys això es desprèn del sondeig a peu de carrer fet als comerciants. Una dependenta d’un establiment de la zona opina que «l’obertura al trànsit està anant bé, però més d’una vegada diem que atropellaran algú perquè la gent encara no s’ha assabentat que els cotxes tornen a passar». En la mateixa línia responen altres botiguers del carrer.

El regidor de Mobilitat, Xavier Amiel, creu que «caldrà tornar a l’hàbit després de set anys». Amiel remarca que la limitació de la velocitat de circulació a la zona és de 20 km/h, i que la instal·lació de pilones i la senyalització «asseguren la mobilitat i la seguretat dels vianants». D’altra banda, el regidor de Mobilitat afegeix que de tot plegat se’n va informar el veïnat a través d’una bustiada i que la mesura s’ha anat ajornant per diferents esdeveniments que hi ha hagut a la ciutat.

Actualment, la regidoria està pendent que arribi un senyal lluminós que s’instal·larà a la part esquerra del gir al carrer des de la Rambla, on s’advertirà també del límit de velocitat a 20 km/h. Ara hi ha un senyal vertical convencional a la part dreta.

L’Ajuntament justifica l’obertura del carrer Sant Pau des de la Rambla com a mesura per millorar la mobilitat i l’accés a la zona Migdia de la ciutat -de la Rambla cap a sud- i al mateix temps descongestionar l’alt volum de trànsit dels carrers Caamaño i d’en Blanc, així com l’entorn de les places Catalunya i Palmera.

El consistori va comunicar el canvi als veïns de la zona el passat 13 d’agost.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li