Els Vespres Musicals porten, un any més, la música d’autor i més reivindicativa a Vilafant

0
978

Pau Riba, Joan Isaac i Les Kol·lotai formen el cartell d’enguany, que arriba a la 19a edició


 

Els vespres musicals de Vilafant és sinònim a estiu, i un any més, els Jardins de Can Puig Massanet acolliran els concerts a la fresca dels propers tres divendres, del 5 al 19 de juliol. Els noms que formen el cartell de la dinovena edició són Pau Riba, Joan Isaac i el quartet de Les Kol·lontai.

El cantautor empordanès i coordinador de l’esdeveniment, Joanjo Bosk, explica que enguany «el format dels concerts serà el mateix d’altres anys, donant prioritat a les propostes d’autor i en format acústic». Pel que fa a les actuacions, detalla que una de les «més destacades serà la de Pau Riba, un històric de la cançó». Avança que serà un concert molt «proper de guitarra i veu». Pau Riba serà el primer de fer parada a Vilafant i l’encarregat d’inaugurar els Vespres Musicals el pròxim divendres, 5 de juliol. Riba farà un repàs a les seves cançons i poemes, amb la proposta Pau Sol.

El següent divendres, serà el torn d’un altre pes pesant de la cançó catalana, Joan Isaac. Amb l’espectacle Paral·lelismes, de poesia i cançons. Estarà acompanyat pel piano d’Antoni Olaf. Bosk detalla que aquest és «altre clàssic de la nova fornada de la Nova Cançó, i la cançó més coneguda és A Margarida, inspirada en l’assassinat de Puig Antich».

VEU DE DONA. L’últim concert de la programació, que es farà el divendres 19 de juliol, serà exclusivament femení. El grup Kol·lontai, un quartet de cantautores catalanes (Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal) portarà un concert de cançons que parlen de dones que lluiten i estimen. S’han inspirat en textos d’autores com Montserrat Roig o Maria Mercè Marçal, entre altres, i serà una actuació basada en la lluita i la reivindicació que han anomenat Cançons feministes per la llibertat i la igualtat.

Cal destacar que tots els concerts són gratuïts i hi haurà servei de bar abans i després dels espectacles. I cada nit clourà un DJ i música tranquil·la.

MÚSICA SOLIDÀRIA. D’altra banda, cal destacar que la solidaritat també formarà part del cicle de concerts dels Vespres Musicals Vilafant. I com en altres edicions, com ara al 2018, l’AECC de Vilafant tornarà a portar el gòspel de Tramunt.Cor en concert. El preu de l’entrada serà de 10 euros i tots els beneficis seran per a l’entitat.

CAN PUIG MASSANET. Aquest és un espai privat que cedeixen cada estiu per fer-hi el cicle de concerts. Des de l’organització destaquen que les porten s’obriran a partir de les 21 h per tal que els assistents puguin gaudir de la fresca en un entorn privilegiat, amb l’opció d’acompanyar-ho amb una copa.

  • Pots consultar el cartell del programa, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li