Els veïns de les Forques volen evitar l’ampliació de Fricafor

0
2669

L’Ajuntament va modificar la llicència ambiental que autoritza el creixement d’un 33% de les instal·lacions


 

L’Associació de Veïns de les Forques -amb el suport de la Iaeden i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Figueres- ha activat novament les seves actuacions contra Fricafor. El conflicte fa deu anys que dura i des d’aleshores hi ha hagut diverses etapes, però l’associació de veïns assegura que està “farta” de les molèsties ocasionades per l’empresa càrnia situada a tocar de la zona residencial. Denuncien “greus irregularitats” en el seu funcionament.

Aquest estiu l’Ajuntament va informar que havia modificat la llicència ambiental a Fricafor. Els denunciants però diuen que això autoritza l’empresa a ampliar un 33% el volum edificat i a la construcció de 9 quadres de bestiar per a 115 animals. L’associació demana a l’Ajuntament que anul·li aquesta llicència i l’acusa de “passivitat” i de “beneficiar” els interessos de Fricafor. També reclamen que es restringeixi l’activitat de l’empresa, perquè no pugui funcionar de nit, i que s’analitzin nous emplaçaments per traslladar-la a una zona industrial tal com reclamen des de fa anys.

L’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, ha confirmat que la modificació de llicència ambiental ha de permetre a l’empresa redirigir la seva activitat i potenciar la part d’especejament en detriment de les feines d’escorxador. Cantenys recorda que la finca on es troba Fricafor permet aquesta ampliació del 33% i defensa que permetrà reduir l’impacte que actualment té aquesta fàbrica, ja que entre altres coses, se’ls ha exigit la construcció d’una pantalla acústica per reduir sorolls. Una altre canvi que resultarà beneficiós, ha destacat Cantenys, serà el trasllat del moll de càrrega, de manera que els camions podran entrar per la part de ponent, on no hi ha cases al voltant. Pel que fa a les acusacions de “passivitat”, l’alcaldessa ho ha negat rotundament tot dient que el consistori i els departaments de la Generalitat competents “estan molt pendents” de la seva activitat. Cantenys també assegura que preveuen fer una reunió amb els veïns el mes vinent.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li