Els usuaris de l’aigua del Baix Fluvià s’agrupen

0
1564

El Departament d’Agricultura, amb la col·laboració d’altres entitats i d’Ajuntaments de la zona, promou una primera reunió per crear la nova comunitat


 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha promogut una reunió amb els municipis de la desembocadura del Fluvià amb l’objectiu de fer una gestió conjunta de l’aigua de l’aqüífer. Es tracta del primer pas per a la constitució de la futura Comunitat d’Usuaris d’Aigua (CUA) del Baix Fluvià, que busca fer una gestió eficient d’aquest recurs i compatibilitzar-ne els usos. I és que aquest tram fluvial ha registrat diversos episodis de salinització per intrusió marina. Una situació que estaria relacionada amb les elevades extraccions, juntament amb períodes perllongats de sequera.

La trobada, que es va fer dimecres a Sant Pere Pescador, va comptar amb la presència d’un assessor expert en la creació d’aquest tipus d’òrgans, que va explicar als assistents com funcionen i quines particularitats legals tenen. I es va acordar que en les properes setmanes es programaran diverses sessions informatives a tots els municipis implicats, per donar a conèixer la comunitat als futurs integrants.

La CUA del Baix Fluvià és la segona iniciativa destinada a la gestió integral de l’aigua que s’impulsa a l’Alt Empordà. La primera a constituir-se va ser la Comunitat d’Usuaris d’Aigua de la Plana Litoral de la Muga, que aglutina els municipis de Castelló d’Empúries, Fortià i Riumors.

A part del Departament d’Agricultura, la proposta compta amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, la Fundació IRTA-Mas Badia, la cooperativa Fructícola Empordà, SL i l’empresa GeoServei, SL. En aquest sentit, amb l’objectiu de fer realitat la nova comunitat i fer els estudis necessaris, la Cooperativa Fructícola Empordà (amb el suport dels ajuntaments de la zona i la Fundació IRTA-Mas Badia) ha demanat un ajut per a la creació de grups operatius del Departament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li