Els tres nous PECT inclouen cinc accions a l’Alt Empordà

0
537

El pressupost total és de gairebé deu milions d’euros, la meitat dels quals estan finançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER); el 25%, per la Diputació de Girona, i l’altre 25%, per les entitats o administracions implicades


La Diputació de Girona i la Universitat de Girona van presentar la setmana passada tres nous projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT) que es posaran en marxa a les comarques gironines, i tots beneficiaran l’Alt Empordà. El pressupost total és de gairebé deu milions d’euros, la meitat dels quals estan finançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER); el 25%, per la Diputació de Girona, i l’altre 25%, per les entitats o administracions implicades.

Un dels projectes, batejat com a «Girona, patrimoni actiu», busca engegar iniciatives de desenvolupament territorial que contribueixin a valorar econòmicament i socialment el patrimoni, i també com a garantia i eina per a la conservació i la protecció d’aquest patrimoni. Amb un pressupost total de 3.311.101,58 euros, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Roses hi desenvoluparan dues actuacions. «Girona, innovació social i digital: noves respostes als reptes del mil·lenni» pretén aconseguir una demarcació més competitiva en l’ús de les noves tecnologies digitals i processos d’innovació social. Inclou sis actuacions, dues de les quals estaran gestionades per l’Ajuntament de Roses i la Fundació Salut Empordà, i té un pressupost de 3.258.836,30 euros. I «Girona, sistema alimentari sostenible» vol millorar la sostenibilitat econòmica, social i ambiental dels sistemes de producció d’aliments. Té un pressupost de 3.148.126,90 euros i una de les actuacions anirà a càrrec de la DO Empordà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li