Els trens han de frenar quatre cops entre Portbou i Figueres pel mal estat de les vies

0
865

Els trens convencionals que circulen entre Portbou i Figueres estan obligats a reduir la marxa almenys quatre cops per les incidències cròniques que hi ha a les vies. I això provoca retards diaris d’almenys tres minuts. Així ho revela un mapa que va publicar la setmana passada TV3. Recull tots els punts de Catalunya on hi ha problemes pendents de solucionar des de fa anys; i a la línia R11, que és la que passa per l’Alt Empordà, n’hi ha quatre.
Els dos primers estan ubicats al terme municipal de Colera. En un hi ha perill de despreniments des de l’abril del 2014, i a l’altre s’hi ha de rehabilitar un tram metàl·lic de l’estructura des del febrer del 2013. Això fa que els trens hi circulin a 60 km/h, quan en teoria ho haurien de fer a 95 i a 100 respectivament.
Més endavant, a Llançà, s’hi ha de reforçar el quadre de velocitats màximes des del 2015; i això fa que sovint els trens hi passin a 85 o 95 km/h quan també ho podrien fer a 100. I l’última incidència està al terme municipal de Vilajuïga. De nou el perill de despreniments (també des del 2014) fa que els maquinistres no hi puguin superar els 60 km/h, quan hi podrien passar a 110.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li