Els treballs arqueolĂČgics a la Ciutadella de Roses connecten el carrer Major i el Nou

0
647

Les excavacions han deixat al descobert prop de 900 m2 de la trama urbana i han tret a la llum diversos objectes


Els darrers treballs arqueolĂČgics realitzats a la ciutadella de Roses, han deixat al descobert prop de 900 m2 de la trama urbana de la vila. Les excavacions han permĂšs connectar els carrers Major i Nou, i tambĂ© posar al descobert la gran illa de cases que se situava entre ambdĂłs, un espai on varen arribar a existir-hi mĂ©s d’una trentena d’habitatges i propietats diferents.

Aquestes excavacions formen part del projecte iniciat el 2018 i que tĂ© com objectiu final la recuperaciĂł i estudi de la trama urbana de la vila medieval de Roses, els objectius cientĂ­fics de la qual s’integren dins un projecte de recerca aprovat pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Des dels inicis «s’han posat al descobert quasi 2000 m2 que ens ajuden en aquesta comprensiĂł i que ens permetran, modificant el recorregut de la visita, mostrar com era la Roses medieval a tots aquells que visitin la ciutadella», ha recordat el regidor de Cultura, Èric Ibàñez.

Els treballs continuaran a finals de juny amb el III Curs Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna-Ciutadella de Roses.

TRESORS. A banda de la descoberta estructural dels edificis, els treballs han permĂšs localitzar diversos objectes. Uns objectes relativament comuns, com peces de cerĂ mica, estris de treball i un fragment d’un escut familiar, perĂČ que segons el director de la CĂ tedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni ArqueolĂČgic, LluĂ­s PalahĂ­ «tenen una gran importĂ ncia per la informaciĂł que aporten (…), ens faciliten mĂ©s informaciĂł sobre la cronologia i habitants de les diferents Ăšpoques d’assentament». A banda d’aquests objectes comuns, s’ha trobat una peça deteriorada formada per un grapat de monedes i la bossa de cuir que les contenia, i que es portarĂ  a restaurar per poder-ne estudiar el contingut. Entre els objectes tambĂ© s’hi han trobat puntes metĂ l·liques d’armes. Un fet normal «si considerem que aquĂ­ tambĂ© hi va haver un assentament militar», ha detallat PalahĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li