Els treballadors portaran l’Ajuntament al jutjat pel nou reglament de productivitats

0
556

Els tres sindicats que representen els empleats municipals de Figueres (CCOO, UGT i CSI.F) portaran l’Ajuntament al jutjat perquè volen impugnar la nova normativa de productivitats que es va aprovar en el ple de dimarts. En els propers dies tenen previst presentar conjuntament dues demandes: una per la via contenciosa i l’altra per la via laboral. A més, convocaran una sèrie de mobilitzacions i protestes per reclamar a l’equip de govern que rectifiqui.
L’objectiu del document és regular quan els treballadors poden cobrar complements de productivitat per assumir tasques no incloses en la seva feina habitual (com ara fer hores extres i canviar de torn per necessitats de la feina). I malgrat que la plantilla estigui d’acord en què calia regular la situació, condemnen frontalment la manera com s’ha fet.
Tal com explica la portaveu del comitè d’empresa, Lluïsa Calvo, la polèmica va començar el 13 de febrer, quan es van assabentar que l’equip de govern havia convocat una reunió amb la Guàrdia Urbana per explicar un document que no havia passat per la mesa de negociació. Els representants sindicals van mostrar el seu desacord a l’Administració, que immediatament va convocar la mesa per al divendres 20 de febrer. Un termini que el regidor de Recursos Humans, Sergi Garcia, considera que era suficient perquè es poguessin estudiar la documentació.
Segons Calvo, però, a la reunió els van portar un document ja redactat. “L’única cosa que podíem fer era afegir-hi punts, però no canviar”, assegura. A més, recorda que els van fixar el dia 26 com a data límit per arribar a un acord, de manera que només els quedaven tres dies hàbils per mirar-se la documentació. Finalment, com que consideraven que l’actitud del Govern era “massa agressiva”, van decidir aixecar-se de la mesa de negociació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li