Els ‘titans’ locals acaben el repte a Almeria

0
933

L’edició de la Titan Desert d’enguany s’ha realitzat a terres andaluses a causa de la pandèmia de la Covid


La Titan Desert va ser la Titan Desert. Ni el context atípic d’aquest any originat per la pandèmia va evitar que aquesta emblemàtica prova ciclista desdibuixés el seu principal atribut: l’extrema duresa que porta implícita. Ara bé, l’edició d’aquest 2020, celebrada en plena expansió de la segona onada de la Covid, s’ha dut a terme en una autèntica bombolla marcada pels protocols sanitaris.

I enmig d’aquest context excepcional hi havia sis representants alt-empordanesos: Albert Carrón, Javi Serrano, Mariano Canet, Jordi Daniel, Vicenç Gusó i Sergi Cabrerizo. De tots ells, Gusó va ser el que va acabar més amunt a la classificació general, després de finalitzar 56è, mentre que Daniel va ser 79è; Cabrerizo, 89è; Canet, 107è, Carrón, 119è, i Serrano, 127è. Tots, però, finishers d’una prova repartida en cinc etapes i que només van acabar 280 corredors dels prop de 400 inscrits inicialment. A dalt de tot, Sergio Mantecón i Clàudia Galicia van ser els vencedors absoluts, els més ràpids i ferms a l’hora de completar un recorregut total de 428 quilòmetres i uns 8.000 metres de desnivell positiu pel desert de Tabernas, a Almeria, lluny així del Marroc, on tradicionalment es feia la prova però que a causa de la Covid es va haver de replantejar.

LA VALORACIÓ. Carrón, un dels protagonistes locals, explica com s’ha desenvolupat l’edició d’enguany, en què els participants han hagut d’estar aïllats, sense contacte amb l’exterior. «Les etapes van ser molt dures, totes, i en una va caure moltíssima pluja, fins al punt que van haver de tallar l’etapa perquè posava en perill els corredors», detalla l’empordanès, que ressalta el bon ambient que hi havia entre els participants.

A més, Carrón també considera que la recent prova de la Titan esdevé el paradigma de les noves competicions que arribaran ara en temps de pandèmia: «Aquest és el començament de les curses a partir d’ara. Hi havia una seguretat extrema, era impossible que hi hagués contagis. Van fer proves a tothom, des dels corredors fins a la gent de les cuines o el mecànic. Es faran bombolles com aquesta per protegir de l’exterior».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li