Els talls de llum del Culubret es portaran al SĂ­ndic de Greuges

0
888

L’anunci el va fer dijous passat l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, quan va comparèixer per explicar el resultat de les reunions mantingudes amb el conseller d’Interior, Miquel Busch; el director General d’Energia i Mines, Pere Palacín, i amb la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa


 

Figueres demanarà la intervenció del Síndic de Greuges amb el problema dels talls de llum al sector oest de la ciutat, i especialment al Culubret. L’anunci el va fer dijous passat l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, quan va comparèixer per explicar el resultat de les reunions mantingudes amb el conseller d’Interior, Miquel Busch; el director General d’Energia i Mines, Pere Palacín, i amb la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa.

El resultat de les reunions no va ser satisfactori i, fins i tot, Masquef va admetre sortir «profundament decebut». Es referia bàsicament a la trobada amb els representants d’Endesa, on l’alcalde va presentar un full de ruta amb l’objectiu de posar solucions immediates pels talls, especialment ara que ve l’hivern. Entre les mesures, va proposar la instal·lació de generadors elèctrics al barri per garantir el servei quan hi hagi interrupcions. La companyia ho va rebutjar i segons Masquef «no es va plantejar cap solució, ni la més mínima sensibilitat envers els afectats». L’Ajuntament també va demanar al director general de Mines i Energia que intercedeixi per pressionar la companyia. El principal motiu dels talls és la sobrecàrrega de la xarxa pel cultiu de marihuana. En aquest sentit, els Mossos estan impulsant investigacions policials per desmantellar cultius i els operatius contra el frau elèctric es continuen fent però no són suficients. En els pròxims dies es convocarà una Junta de Seguretat sobre el problema. Durant aquest any el barri del Culubret ha patit 134 avaries.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li