Els serveis socials de Roses atenen 1.500 usuaris el 2017

0
927

El regidor de Benestar Social, Marc Danés, va donar una visió general de l’àrea i dels recursos destinats a prestacions


 

Una quarantena de persones van participar la setmana passada en la xerrada que el regidor de Benestar Social de Roses, Marc Danés, va oferir sobre els serveis socials a Ca l’Anita. Segons les dades presentades, 1.500 persones van ser usuàries dels serveis l’any passat. Entre les persones ateses, 703 van ser homes i 797 dones.

Pel que fa a la procedència, 1.016 usuaris eren espanyols, 320 eren procedents del Marroc, 75 venien d’altres països de la Unió Europea, 63 d’Amèrica, 2 de l’Àsia i 13 de la resta de l’Àfrica. En total, els serveis socials de Roses van destinar prop de 300.000 euros en ajuts. Una desena d’entitats i col·lectius benèfics i assistencials van rebre durant l’any 2017 ajuts de l’Ajuntament per un valor total de 146.000 euros, destinats al desenvolupament de les seves tasques i serveis en el municipi, tals com ara l’atenció a gent gran, malalts, discapacitats i famílies. Una altra partida destinada a ajuts en prestacions d’urgència social, en transport per a la gent gran i al servei de residència per a gent gran, va ascendir a 142.500 euros. D’aquesta partida, la que més pressupost va requerir va ser la d’atenció d’urgències socials, amb un total de 98.335 euros. D’aquí, la majoria d’ajuts va ser per pagar subministraments.

MILLORES.. Una de les novetats que s’aplicarà pròximament és l’ajut en el pagament de l’IBI per a famílies monoparentals. També es prepara un curs de prevenció de violència de gènere per al professorat de les escoles i l’Ajuntament treballa també en un nou conveni amb la residència Pi i Sunyer per augmentar l’oferta d’allotjament en casos d’urgència social. També es preveu un nou recurs per a majors de 85 anys i per a infants i adolescents en perill d’exclusió, es vol implantar un centre de suport per a necessitats educatives i socials amb un seguiment personalitzat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li