Els sectors econòmics de l’Alt Empordà, preocupats per l’encariment de la llum

0
422

L’anunci del president espanyol, Mariano Rajoy, que el preu de la llum s’encarirà un 2,3% a partir d’aquest 1 de gener i aplicable durant el primer trimestre del 2014, ha estat rebut, com era d’esperar, amb preocupació pels diferents sectors econòmics de l’Alt Empordà.
Pel president de Comerç Figueres Associació, Jordi Rotllan, aquesta pujada “perjudicarà al sector, perquè el botiguer no repercutirà aquest increment del cost de la llum en el consumidor”. Rotllan afegeix que les botigues no tenen cap opció per negociar amb les grans companyies per poder accedir a tarifes més beneficioses ni tampoc “podem retallar en aquesta despesa. Hem de mantenir la mateixa il·luminació dins els comerços, els aparadors o la temperatura ambiental. Per tant, aquesta pujada ens l’hem de menjar”.
La vicepresidenta de la Federació Altempordanesa d’Empresaris (FAE), Mariona Ferrer, ha dit que per a qualsevol sector la pujada de temes bàsics “afecta molt perquè les empreses tenen manca de tresoreria i les vendes han baixat”. L’enginyer agrònom en Medi Rural, Pep Sales, alerta que l’encariment de la factura de la llum tindrà “conseqüències demolidores en l’activitat econòmica”. Salas tem que algunes indústries “tancaran i marxaran”. També argumenta que tindrà conseqüències negatives en el sector agrari: “Per a molts regants, el cost del metre cúbic d’aigua que utilitzen per regar ja arriba al 80% del total de costos”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li