Els rosincs voten promocionar-se amb un cartell i fer un parc caní

0
1383

La proposta de promocionar la vila amb un gran cartell, que tindrà un cost d’uns 25.000 euros, és la que ha rebut més suport popular, amb un total de 73 vots


El primer pressupost participatiu de Roses ja té resultat. D’entre les 39 propostes que van arribar a la fase final del procés, els veïns han decidit que aquest 2017 volen que s’instal·li un rètol de grans dimensions i que s’habiliti un parc per a gossos.

La proposta de promocionar la vila amb un gran cartell és la que ha rebut més suport popular, amb un total de 73 vots. L’actuació tindrà un cost estimat de 25.000 euros i comportarà la creació d’una proposta gràfica i la seva plasmació en un gran rètol amb lletres de dos metres d’alçada. I amb 69 vots, el segon projecte més valorat és l’habilitació d’un parc caní, que rebrà una inversió aproximada de 50.000 euros. Així, el Consistori s’ha compromès a desenvolupar un espai prou gran perquè els animals de companyia puguin córrer deslligats.

L’ampliació de les zones de jocs dels parcs infantils del municipi, amb 67 vots i un cost estimat de 20.000 euros, i l’habilitació d’una aula gastronòmica, amb 59 vots i un pressupost de 40.000 euros, completen la llista de les propostes que compten amb més acceptació. I també s’executaran.

Des del divendres dia 16 i fins al dijous 22 de juny, els veïns majors de 16 anys i empadronats al municipi podien votar entre les 39 propostes finalistes. Durant aquests set dies, un total de 515 persones van fer arribar les seves aportacions i van emetre un total de 1.025 vots (cada ciutadà podia escollir fins a un màxim de tres propostes). El regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danés, valora molt positivament aquests primers pressupostos participatius i destaca que “aquestes xifres de participació ens esperonen a seguir desenvolupant més i millors polítiques de participació ciutadana els propers anys”. “Hem fet un salt qualitatiu important pel que fa a transparència i qualitat democràtica”, celebra Danés, que afegeix: “És essencial que veïns i veïnes, entitats i Ajuntament siguem capaços de construir, entre tots plegats, una societat millor que fomenti la democràcia participativa i el debat col·lectiu”.

Les quatre propostes guanyadores s’executaran al llarg d’aquest 2017. I com que no superen els 150.000 euros que s’hi havia reservat, l’equip de govern estudiarà i valorarà quina actuació impulsarà amb la quantitat restant, ja que l’execució de la cinquena proposta més votada (l’adequació d’un carril bici entre la urbanització de Mas Fumats i el nucli de Roses) superaria amb escreix l’import que se s’ha sotmès a decisió popular.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li