Els robatoris amb força a establiments van pujar a l’estiu

1
902

Figueres aconsegueix reduir un 4% delictes com els robatoris a domicilis, a empreses i a vehicles, i també els furts


 

L’Ajuntament de Figueres ha donat a conèixer les dades de seguretat d’aquest estiu (de juliol a setembre). Es constata un creixement important dels robatoris amb força als establiments (41%). Una part d’aquests fets delictius es van cometre precisament durant l’estiu a diferents botigues del centre de la ciutat. Això va provocar un pla específic al llarg dels darrers mesos, que va permetre identificar i detenir els responsables.

Pel que fa a altres delictes, Figueres va registrar una reducció d’un 4,06% respecte del mateix període de l’any passat. Es tracta de delictes que provoquen més sensació d’inseguretat, com ara els delictes contra les persones (-1,66%) i els delictes contra el patrimoni (-5,24%). Concretament, els robatoris amb força a domicili i en empreses han caigut un 31,30% i 46,67%, respectivament, mentre que els furts i les estrebades han descendit un 13,78% i un 12,50%, respectivament, si es compara amb les dades del mateix període del 2018. També han sofert un descens important els robatoris en vehicles, que se situen en un 26,09% menys respecte de l’any passat.

Pel que fa als delictes contra la seguretat viària, aquest han disminuït fins al 3,81%, i els delictes contra l’ordre públic un 17,95% respecte als mateixos mesos del 2018.

En canvi, els delictes contra la salut pública han tingut un augment del 68,75% respecte als mesos de juliol, agost i setembre del 2018. Això s’explica per la intensificació de les actuacions que els diferents cossos policials han fet contra l’elaboració i el consum d’estupefaents en els darrers mesos i en especial, la Guàrdia Urbana de Figueres, amb la intervenció canina a places i carrers del municipi.

El regidor de Seguretat, Pere Casellas, va destacar que aquestes dades són un reflex de la millora de la seguretat a Figueres. Les dades ens indiquen que anem pel bon camí, però hem de ser autoexigents i millorar encara més, sobretot en algun àmbit concret».

CARRER PERALADA. Aquest cap de setmana hi ha hagut destrosses en una botiga de bosses i maletes del centre de la ciutat. Diumenge es van detectar els danys materials a l’establiment. No hi va haver cap sostracció. 

1
Leave a Reply

avatar
1
0
0
 
1
Diferencias
   
El més nou Més antic Més votat
Notificar-li
Diferencias
Convidat

Esperemos que tanto los robatorios como los hurtos desciendan en los próximos meses. Ambos, todo y ser diferentes es un verdadero quebradero de cabeza para la ciudad.